main logo
772

Chișinăul și Tiraspolul au discutat despre înregistrarea transporturilor

Problemele legate de activitatea punctelor de înregistrare a transporturilui din Tiraspol şi Rîbniţa au devenit ieri subiectul discuţiei grupurilor de lucru din Moldova şi Transnistria, care a avut loc în format video.

Chișinăul și Tiraspolul au discutat despre înregistrarea transporturilor

După cum a comunicat pentru Infotag serviciul de presă al Biroului pentru reintegrare, experţii au menţionat că că serviciul de documentare a remorcilor la automobilele cu plăci neutre, lansat pe 1 aprilie, este deplin funcţional şi este asigurat conform mecanismului agreat, transmite Știri.md.

Comentând cererile de obţinere a certificatelor de înmatriculare de model neutru pentru autovehiculele, dreptul de proprietate asupra cărora a trecut către o altă persoană în contextul procedurii succesorale, experţii au remarcat "necesitatea ajustării algoritmului de prestare a serviciilor respective.

În caz de reutilare a autovehiculelor, în special a sistemelor de alimentare cu gaze, în special pentru lucrările pe gaz lichefiat, atunci, potrivit potrivit părţii moldoveneşti, "astfel de operaţiuni trebuie efectuate în conformitate cu cerinţele legislaţiei".

Experţii moldoveni au reiterat disponibilitatea de a presta în paralel deservirea solicitanţilor, în baza programărilor electronice, pentru a spori capacitatea de prestare a serviciilor în cadrul punctelor de înmatriculare din regiunea transnistrean.

La rândul său, ministerul de externe al regiunii, evaluând şedinţa de ieri a experţilor consideră că partea moldovenească este "inconsistentă". Acesta consideră că Chişinăul "face dificil lucrul cu aspecte procedurale prelungite şi abordări politizate".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării