main logo
1430

Chișinăul, mai bogat: Câte autobuze au fost achiziționate în anul 2021

Pentru a spori calitatea serviciilor de transport public municipal, Primăria Chișinău informează că, pe parcursul anului 2021, pentru Î.M. „Parcul Urban de Autobuze”, au fost achiziționate 158 de autobuze noi.

Chișinăul, mai bogat: Câte autobuze au fost achiziționate în anul 2021Foto: politia.md

În context, duminică, 26 decembrie, acestea au fost prezentate, iar la eveniment a participat Primarul General, Ion Ceban, conducerea Direcției generale transport public și căi de comunicație, transmite Știri.md cu referire la Realitatea.md.

Edilul Capitalei a vizitat autobuzele noi aliniate, dar și spațiile de lucru din cadrul întreprinderii. De asemenea, Primarul a disctuat cu conducătorii de autobuz despre noile mașini.

Mai mult, directorul interimar al Î.M. „Parcul Urban de Autobuze”, Ghenadie Zadeseneț, a informat că de rând cu mașinle achiziționate, în anul curent au fost efectuate și diverse modernizări în cadrul atelierelor de reparații, în spălătorii și în spațiile pentru personal, care erau necesare de mult timp.

Valoarea totală a investiției pentru achziționarea autobuzelor este de 315 milioane de lei, dintre care 265 de milioane de lei pentru lotul de 100 de unități noi, ISUZU și 50 milioane lei pentru 58 de autobuze rulate, de model MAN, VOLVO și VDL.

Toate unitățile de transport achiziționate corespund celor mai înalte standarde de calitate, fiind dotate inclusiv cu sistem de aer condiționat și podea joasă cu platformă retractabilă, pentru a asigura o deplasare confortabilă tuturor călătorilor.

E de menționat că pentru autobuzele ISUZU, termenul de garanție este de 6,5 ani, perioadă în care producătorul va asigura și mentenanța acestora. La ziua de azi, PUA a recepționat întregul lot de unități de transport, iar majoritatea acestora deja circulă pe toate rutele din oraș și suburbii, înlocuind o parte din mașinile vechi, care nu mai întrunesc condițiile tehnice necesare pentru exploatare.

Cât privește unitățile recepționate recent, acestea trec verificările tehnice și procedurile de înmatriculare, fiind pregătite pentru distribuirea pe linii. 

Precizăm ca până la achizițiile recente, PUA avea în balanță 125 de unități de transport, dintre care 53 – în stare satisfăcătoare și 15 scoase din uz.

Municipalitatea depune eforturi pentru a asigura locuitorii capitalei și suburbiilor cu transport public de calitate. În acest scop, în bugetul municipal pentru anul viitor au fost prevăzuți 110 milioane lei pentru achiziționarea și asamblarea autobuzelor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării