18 iul, 2019 09:16
299
0
Chișinăul, fără primar: Lucrările pe șantier merg anevoie
18 iul, 2019 09:16
299
0

În timp ce Capitala nu are primar, lucrările pe șantierele din oraș se desfășoară anevoie. Strada Ion Creangă este în reparație încă din toamna trecută și ar putea fi gata abia toamna viitoare, dar... numai pe jumătate.

Pentru mai mult nu se ajung bani, explică autoritățile, transmite Știri.md cu referire la protv.md.

Strada Ion Creangă a fost transformată într-un șantier încă toamna trecută. Acum, peisajul este același.

Se întârzie pentru că inițial Primăria a decis că se va turna un strat de asfalt de doar trei centimetri, după care s-a răzgândit și a anunțat că e nevoie de mai mult, explică directorul firmei care se ocupă de lucrări. 

Asta înseamnă că totul trebuia recalculat.

Ba mai mult, ni s-a spus că nu toată stradă Ion Creangă va fi asfaltată, ci doar până la intersecția cu Eugen Coca.

Primarul interimar, Adrian Talmaci, susține că pentru a repara toată strada nu sunt bani, lucru despre care responsabilii nu au vorbit până acum. Lucrările întârzie și în parcul “Valea Morilor”, la treptele din granit. 

În timp ce muncitorii spun că nu reușesc, primarul interimar afirmă că scara va fi dată în exploatare fără mari întârzieri. 

Lucrările de la Valea Morilor au început încă în primăvara anului trecut, iar o mare parte din banii pentru reparație au fost oferiți de autoritățile de la București. Și strada  31 august a început să fie reparată încă vara trecută. 

Autoritățile, însă, spun că termenul de dare în exploatare a străzii este toamna anului 2020, așa că lucrările se desfășoară conform planului.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter