main logo
1021

Chișinăul este vestit cu cel mai mare cimitir din Europa

Republica Moldova este o țară frumoasă asemeni unui diamant neșlefuit. Chiar dacă nu este o atracție pentru turiști, puțini sunt cei care știu că în Chișinău există cel mai mare cimitir din Europa.

Chișinăul este vestit cu cel mai mare cimitir din Europa

Cu o suprafață de circa 2.000.000 m², cimitirul Sfântul Lazăr, numit colocvial Cimitirul Doina, a fost deschis în anul 1966 și avea în anul 2017 peste 300.000 de morminte, transmite Știri.md cu referire la radiochisinau.md.

Din cauza mărimii sale, cimitirul este împărțit în 266 de sectoare. În fiecare an, aici sunt înhumați între patru și cinci mii de oameni. În luna aprilie a anului 2010 se estima că în cimitir mai sunt disponibile circa 40 de mii de locuri pentru înmormântare.

Cimitirul Doina a fost în repetate rânduri subiect de documentare pentru publicațiile din vestul Europei. Din pricina faptului că oamenilor le este tot mai greu sa se deplaseze prin cimitir, administrația a vrut să introducă aici transport public, însă a reunuțat ulterior la idee.

Va pierde locul numărul 1 din Europa?

Se pare că în curând, Cimitirul Doina nu va mai fi cel mai mare cimitir din Europa. Cimitirul de Nord din Rostov, Rusia, se extinde cu o viteză amețitoare.

Acesta a ajuns recent la peste 355.000 de morminte și are o suprafață mult mai mare și un potențial mai mare de extindere.

Care este cel mai mare cimitir din lume?

Wadi-us-Salaam este cel mai mare loc de veci din lume. Acesta este situat în orașul sacru Shia Najaf din Irak și acoperă aproape 15% din suprafața așezării. Cimitirul Wadi-us-Salaam are aproximativ 10 milioane de morminte. Anual, aici sunt înhumați 500.000 de oameni.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării