219
0
Chișinăul e plin de grafitti: Pedeapsa anunțată de Primărie
219
0

Orășenii și oaspeții Capitalei sunt îndemnați să respecte legea și să se abțină de la vandalizarea zidurilor clădirilor publice. Anunțul a fost făcut de Primăria municipiului Chișinău.

Foto: deskgram.cc

În același timp, Primăria atenționează că cei care continuă să urâțească spațiul public al Capitalei, prin înscrierea sau aplicarea pe ziduri, pe fațadele imobilelor proprietate publică sau privată, pe monumente istorice și de arhitectură sau pe orice alt tip de construcții a inscripțiilor neautorizate, prin utilizarea de vopsele, sprayuri și alte asemenea materiale care murdăresc sau produc deteriorarea ori distrugerea bunurilor în cauză, sunt prevăzute sancțiuni, conform prevederilor Codului Penal al Republicii Moldova, transmite Știri.md.

În caz de neconformare cu solicitarea administrației publice locale vizavi de abținerea de la vandalizarea zidurilor clădirilor publice, cetățenii riscă să fie sancționați cu amendă de la 27.500 până la 42.500 lei, cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 140 la 200 de ore sau cu închisoare de până la 1 an, conform prevederilor art. 288, Cod Penal al Republicii Moldova, vandalizarea fațadelor clădirilor.

Cetățenii care observă cazuri de vandalizare a zidurilor clădirilor din oraș, sunt rugați să apeleze la Numărul unic de urgență 112.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter