main logo
1556

Chișinăul, de sărbători: Străzi pustii, piețe goale și minimum transport

Tradițional, sărbătorile pascale ”alungă” orășenii la țară. În aceste zile, urbele, de obicei aglomerate și suprasolicitate, rămân pustii și seamănă cu niște locații desprinse din filmele de apocalipsă.

Chișinăul, de sărbători: Străzi pustii, piețe goale și minimum transport

Străzi pustii, piețe goale și minimum transport. Capitala a ”respirat” de Paște, adunându-și puterile pentru iureșul în care se va scufunda începând cu ziua de marţi. Reporterii au surprins Chișinăul ”pus pe pauză”, transmite Știri.md cu referire la Orheitv.md.

An de an, de sărbători, capitala beneficiază de câteva zile de respiro. Oamenii se retrag – unii la țară, alții aleg să petreacă în liniște în sânul familiei. 

Pe străzi nu se văd trecători grăbiți, ambuteiajele – parcă nici nu au existat, iar, în lipsa îmbulzelii, troleibuzele par să planeze ușor pe traseu.

„De obicei, cuprinsă de gălăgie urbană, trafic și oameni grăbiți, astăzi, artera principală a orașului, în sfârșit, respiră. Pe ici-colo mai trece câte o mașină și un troleibuz, care aproape este pustiu și el”, spune reporterul.

„Și la Piața Centrală, una dintre cele mai aglomerate locații din capitală, bate vântul printre tarabele goale. Unde și unde se zărește câte un trecător prin apropierea ei, pe când, de obicei, aici mișună cumpărătorii”.

Pustii sunt și autogările. De obicei, aglomerate până la refuz, ca un mușuroi de furnici, un du-te-vino continuu, acestea se odihnesc acum. Adună puteri pentru un nou salt în fierbințeala cotidiană.

„Zilnic, de aici, pentru zeci de drumeți era punctul de pornire spre localitățile din țară. Deși, acum două zile, gălăgia și graba descriau perfect Autogara Centru, acum, liniștea se face simțită”.

Începând de marți, moldovenii revin la serviciu, conform programului obișnuit. Elevii rămân în vacanța de Paști până în data de 11 mai. 

Peste o săptămână, bugetarii vor avea din nou o minivacanță cu ocazia Paștelui Blajinilor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării