main logo
838

Chișinăul acuză Tiraspolul de falsuri: Au răspândit informații despre o pretinsă răpire

O ședință a Comisiei Unificate de Control a fost convocată la Bender în data de 1 decembrie. Potrivit delegației de la Chișinău, s-a discutat retragerea tuturor posturilor ilegale și personalului înarmat instalat abuziv în aria de responsabilitate a Forțelor Mixte de Menținere a Păcii.

Chișinăul acuză Tiraspolul: Au răspândit informații despre o răpire

Totodată, în cadrul ședinței a fost abordată distribuirea unor informații vădit false în presa din stânga Nistrului despre o pretinsă „răpire” a unui cetățean în municipiul Bender, care ar fi fost pusă în discuție la reuniunea precedentă a Comisiei Unificate de Control, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md

„Delegația Republicii Moldova a deconspirat intențiile propagandistice și de dezinformare ale exponenților Tiraspolului care au scopul de a distrage atenția de la soluționarea problemelor stringente din Zona de Securitate”, menționează Comisia.

În adresarea semnată de membrii delegației Chișinăului se menționează că acțiunile polițiștilor dislocați în municipiul Bender se desfășoară în conformitate cu legislația Republicii Moldova și fără încălcarea principiilor stabilite în Acordul din 21 iulie 1992.

O nouă ședință de lucru a Comisiei a fost programată pentru 8 decembrie curent.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării