main logo
552

Chișinăuienii, despre ambuteiaje: Să se repare drumurile în timpul nopții

Unii mai optimiștii, alții mai supărați, așa i-am găsit în această dimineață pe șoferii care circulau în centrul Chișinăului, afectat de ambuteiaje, după ce a fost închis un tronson al străzii Ciuflea.

Chișinăuienii, despre ambuteiaje: Să se repare drumurile noapteaFoto: TV6

În a patra zi de la demararea lucrărilor, mașinile încă circulă pe unele sectoare bară la bară. Pietonii, la rândul lor, spun că, în astfel de situații optează pentru mersul pe jos sau cu bicicleta. Iar alte persoane afirmă că, cel mai bine ar fi ca lucrările de reparație să se desfășoare în timpul nopții. La rândul lui, primarul Capitalei a chemat la răbdare și înțelegere încă de la demararea lucrărilor și a cerut ca acestea să fie urgentate, transmite Știri.md cu referire la TV6.

De dimineață, în jurul orei 09:00, la intersecția bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt cu strada Ciuflea, sute de mașini au rămas blocate într-un ambuteiaj enorm.

– Poliția trebuie să facă ceva regulă.
– Dar cum se circulă în oraș?
– Foarte greu.

-M-am obișnuit. Am lucrat la Moscova și am impresia că-s acolo.

Șoferi nevoiți să stea minute bune în coloană am întâlnit și pe strada Ismail la intersecție cu București. În ciuda căldurii, unii conducători auto nu au părut să-și fi pierdut buna dispoziție.

„Ne încărcăm cu energie pozitivă de acasă. Noi circulăm la Europa și suntem deprinși cu ele”.

„Cum să vă zic, dispoziție este, dar restul nu”.

Unii pietoni afirmă că în astfel de cazuri, o alternativă mașinilor și transportului public sunt bicicletele sau mersul pe jos. Iar alții afirmă că totul ar fi fost mult mai simplu, dacă lurările de reparație s-ar desfășura noaptea.

„Cu bicicleta sau pe jos, este cel mai potrivit pentru mine”.

„Să se facă în timpul nopții, pentru a nu afecta direct pe cei care se deplasează la muncă, cei care se grăbesc undeva să plece”.

Primarul Capitalei, pe pagina sa de Facebook,  a făcut apel la cetățeni să păstreze calmul și le-a cerut să înțeleagă că inconvenientul este temporar și e legat de reparația rețelelor din strada Ciuflea. Ion Ceban a dat asigurări că se va încerca finalizarea lucrărilor cât mai curând.

Am încercat să aflam de la responsabilii din cadrul Inspectoratului Național de Securitate Publică despre cum se circulă și pe alte străzi din capitală, dar nu ne-a răspuns nimeni la telefon și nici la mesajele expediate.
Între timp, pe pagina web a instituției este menționat că de dimineață, în capitală, fluxul sportiv de transport a fost atestat în sectorul Centru -intersecţia străzii Ismail cu bd. Ştefan cel Mare, Buiucani – intersecția cu sens giratoriu de la str. Calea Ieşilor – str. Ion Creangă și la Botanica, ambuteajele fiind prezente pe strada Valea Crucii, pe sensul de deplasare spre bd. Dacia.

Spune-ne opinia ta

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării