main logo
1903

Chișinău: Un bărbat a făcut stop cardiac în troleibuz. Medicii nu l-au putut salva

Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP) a venit cu precizări, după ce marți, 14 martie 2023, unui bărbat i s-a făcut rău și și-a pierdut cunoștința chiar în troleibuz, pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt din Capitală.

Un bărbat a făcut stop cardiac în troleibuz: Medicii nu l-au putut salvaFoto: Блокнот Молдова

Potrivit CNAMUP, la rezolvarea cazului au intervenit mai multe echipe de asistență medicală urgentă. La ora 16:41, șoferul troleibuzului a sunat la Serviciul 112 și a solicitat intervenția ambulanței, transmite Știri.md.

Instituția menționează că, la ora 16:42, trecătorii au oprit o echipă AMU care se deplasa la o altă solicitare, pentru a interveni în cazul unui bărbat necunoscut, aflat în stare inconștientă.

Prima echipă AMU a depistat pacientul de 69 de ani în stare inconștientă, fără semne de viață. Din spusele călătorilor, bărbatul, stând în picioare, brusc și-a pierdut cunoștința și a căzut jos, la podea, în troleibuz. După evaluarea pacientului au fost inițiate prompt manevrele de resuscitare cardio-respiratorie și cerebrală, care au fost continuate de a doua echipă AMU, sosită timp de 4 minute la locul solicitării. 

Având în vedere starea depășită (extrem de critică) a pacientului, suplimentar a fost alocată echipa de asistență medicală urgentă specializată (Terapie Intensivă Mobilă și Reanimare) din cadrul SAMU Centru. Pacientul a fost preluat de membrii echipei cu continuarea măsurilor de reanimare cardio-respiratorie și cerebrală în ambulanță conform protocolului clinic. Din nefericire, măsurile de resuscitare efectuate de echipele AMU nu s-au soldat cu succes. Bărbatul a decedat.

CNAMUP a exprimat sincere condoleanțe și sentimente de profundă compasiune familiei, rudelor și apropiaților bărbatului decedat.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării