main logo
4416

Chișinău: O profesoară sperie elevii cu rachetele rusești. Reacția MEC

O profesoară de istorie de la un liceu din municipiul Chișinău a fost înregistrată în timp ce face propagandă electorală la ore și îi îndeamnă pe elevi să le spună părinților și bunicilor pe cine să voteze la alegeri.

Chișinău: O profesoară sperie elevii cu rachetele rusești. Reacția MECImagine simbol

Potrivit bloggerului Eugen Luchianiuc, care a publicat o secvență audio, cazul a avut loc la Liceul „Vasile Vasilache” din Capitală, iar profesoara de istorie a făcut propagandă electorală la o lecție cu elevii din clasa a VIII-a, transmite Știri.md.

„Primăvara o să fie alegeri parlamentare. Dacă o să aibă opoziția majoritatea, Șor și gașca de ratați care ne-au sărăcit, apoi rușii a doua zi sunt aici. Ei o să deschidă al doilea front spre Ucraina. E clar că Ucraina o să apere și o să împuște aici cu drone, cu rachete, însă pe noi nu ne salvează nimeni. Ați înțes? Așa să le explicați părinților voștri, bunicilor voștri și să aleagă corect viitorul țării”, a spus profesoara.

La scurt timp, Ministerul Educației și Cercetării a venit cu o reacție și a precizat că s-a autosesizat cu privire la acest caz.

„Este important ca în timpul lecțiilor să fie respectat Curriculumul școlar și informația transmisă în cadrul orelor să fie corectă din punct de vedere factologic. În același timp, promovarea democrației, libertății, valorilor general umane, solidarității, respectului față de drepturile omului este una dintre obligațiile sistemul educațional. Toate cazurile de dezinformare, distribuire de mesaje false, incitare la ură și discriminare vor fi examinate de Consiliul de etică al Ministerului Educației și Cercetării”, se arată în reacția MEC.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării