main logo
2772

Chișinău: O mașină şi un camion cu cisternă s-au ciocnit puternic

Un accident grav s-a produs cu puţin timp în urmă în Chişinău, pe strada Grădina Botanică, la intersecţia cu strada Pădurii, între un VW Caddy şi un camion Volvo cu cisternă.

Chișinău: O mașină şi un camion cu cisternă s-au ciocnit puternicFoto: Captură video

Impactul a fost puternic şi nu sunt oameni răniţi, transmite Știri.md cu referire la piataauto.md.

În primul rând, modul în care s-a produs acest accident e discutabil din perspectiva cine se face vinovat, iar în al doilea rând, ar trebui să servească drept o lecţie pentru toţi şoferii, pentru a evita riscurile în asemenea situaţii.

Astfel, camionul vira la stânga, într-o intersecţie în care virările la stânga sunt permise din ambele sensuri. Camionul a înaintat încet, iar şoferul de camion a văzut maşina autorului filmării pe banda dreaptă, ceva mai departe de intersecţie, prin urmare a decis că are timp suficient să vireze. Însă pe banda stângă venea cu viteză un VW Caddy, care a schimbat banda spre dreapta în ultimul moment, călcând şi linia continuă de dinainte de semafor.

Astfel, VW Caddy s-a pomenit pe banda dreaptă, însă în faţa sa camionul deja era în plin proces de virare şi ocupa banda dreaptă. VW a frânat, însă oricum a lovit cu putere camionul în zona frontală dreapta a celui din urmă.

Cine se face vinovat în acest accident, deci? Şoferul de camion, că nu a cedat trecerea celui ce venea din faţa sa? Însă el a cedat-o şi avea vizibilitate pe banda dreaptă, respectiv a făcut manevra atunci când s-a asigurat că e văzut şi că i se permite. Şoferul de VW? Aparent acesta circula la verde şi avea prioritate, dar schimbarea benzii în ultimul moment a fost făcută neregulamentar şi fără a se asigura de ceea ce putea fi în intersecţie înainte. Cert e că ambele vehicule au fost avariate grav şi vor avea nevoie de reparaţii scumpe.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării