main logo
404

Chișinău: În 19 zile, doar 4.000 de persoane au primit serul anti-COVID

De la întîi aprilie și până în prezent, la lansarea Centrului municipal de vaccinare, circa 4.000 de persoane au fost imunizate anti-COVID.

Chișinău: În 19 zile, doar 4.000 de persoane au primit serul anti-COVID

Despre acest lucru a anunțat edilul Capitalei, Ion Ceban. Deși autoritățile susțin că, zilnic, angajații centrului ar putea vaccina circa 1.200 de persoane, totuși, bilanțul celor care deja au primit serul este mult prea mic, transmite Știri.md cu referire la Realitatea.md.

Municipalitatea însă nu oferă o explicație a acetui fapt.

Ion Ceban anunță că, în prezent, prioritar este imunizarea cadrelor didactice și angajații Parcului Urban de Autobuze și cei ai Regiei Transport Electric Chișinău.

„În săptămâna 19-25 aprilie se va finaliza vaccinarea cadrelor didactice din instituțiile școlare și preșcolare, centrele de educație extrașcolară, liceele de artă, sport, inclusiv din cele private. Va continua și vaccinarea taxatorilor și șoferilor din transportul public”, a conchis Ion Ceban.

Primarul susține că instituțiile de învățământ universitar vor putea remite listele cu solicitarea de vaccinare către Direcția Asistență Socială și Sănătate pentru coordonare și programare.

În scurt timp, procesul de vaccinare va demara și în centrele de sănătate publică din suburbiile municipiului Chișinău. Persoanele eligibile vor putea primi serul inclusiv și în zilele de sâmbătă și duminică, în funcție de disponibilitatea vaccinurilor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării