main logo
947

Chirtoca despre cazul Tranga: Sunt gata să-i fiu garant

Omul de afaceri, președintele grupului de companii DAAC, consilierul municipal Vasile Chirtoca, este gata să fie garantul lui Andrei Tranga, proprietarul lanțului de restaurante Andy's Pizza, pentru ca acesta să fie eliberat din arest.

Chirtoca despre cazul Tranga: Sunt gata să-i fiu garantFoto: noi.md

Vasile Chirtoca a făcut această declaraţie la postul de televiziune ITV, transmite Știri.md cu referire la Noi.md

Comentând cazul lui Andrei Tranga, Vasile Chirtoca a menționat că, după arestarea lui Tranga, toți oamenii s-au pus în gardă. 

„Andrei Tranga este prietenul meu mai mic, nu ezit să recunosc acest lucru și cred că aceasta este o persoană care merită să fie exemplu, iar pretenţiile faţă de el din partea organelor de drept trebuie să fie apreciate cu multă atenţie”, a spus omul de afaceri. 

„Noi l-am ascultat pe „partenerul” său care l-a denunțat, un oarecare Viorel Varzari, dar toate acuzaţiile sale sînt foarte neconvingătoare. Avem de asemenea jurişti calificați, există departamente întregi. Și încercăm să ne clarificăm în toate. Am ascultat interviul de o oră şi jumătate al acestui „partener" Viorel Varzari, și nu am auzit nimic criminal acolo, nu am văzut cine a comis o infracțiune penală acolo. Nimeni nu ia nimic de la el, după cum s-a dovedit. Mai mult, lui nici nu i-a aparţinut ceva acolo. Adică, poate îi aparţinea, dar nominal este perfectat pe numele altor persoane. Unii oameni au negociat cu el, i-au oferit ceva procente. Aici i-au oferit 60%, acolo - 50%, plus o imensă piață rusească. Dar nu vreau să dau o evaluare oamenilor care au făcut-o, pentru că este dincolo de competența mea", a spus cunoscutul om de afaceri și consilier municipal. 

„Nu văd ce-o fi acolo. Ce crimă penală este acolo? În plus, îl cunosc pe acest tânăr. Văd că a început totul de la zero. Din nimic, a creat o afacere de care o țară întreagă poate fi mândră. Deoarece un atare nivel al afacerii cu lanțuri de restaurante, care există la noi, există numai în țări care se extind în întreaga lume, promovând McDonald's, KFC, Pizza Hut și așa mai departe. Și noi avem oameni care mănîncă alimente proaspete și bune, fără hormoni și aditivi, fără OMG-uri și "E”-uri, a spus Vasile Chirtoca. 

„Eu nu pot da o evaluare completă a acestui gest al Procuraturii, iar ancheta ar trebui să fie adusă până la capăt. Dar nu văd nici un motiv ca Andrei Tranga să stea închis. Sunt gata să mă ofer în calitate de garant al său, dacă este necesar. Există, probabil, o oportunitate de a-l elibera sub un angajament scris de nepărăsire a localităţii. Are o afacere uriașă. Unde va pleca de la ea? Pur şi simplu văd cum îi suferă familia”, a spus președintele grupului DAAC.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării