main logo
625

Chirtoacă la judecată: Pisica nu are treabă cu parcările

După ședința de judecată care a avut loc astăzi, fosul primar al Capitalei, Dorin Chirtoacă a declarat în fața camerelor de luat vederi că astăzi a mai afost audiat încă odată Igor Gamrețchi și că s-a clarificat lucrurile referitor la pisica care apare în poze.

Chirtoacă la judecată: Pisica nu are treabă cu parcărileFosul primar al Capitalei, Dorin Chirtoacă.

Chirtoacă spune că azi la ședință a fost audiat Igor Gamrețchi care a venit cu anumite declarații, scrie deschide.md.

„Deja mai multe ședințe la rând este audiat martorul Gamrețchi. Cel puțin ne-am lămurit că pisica nu mai are nicio treabă cu parcările, lucrul acesta a rezultat clar și din depoziții. Mergme până în pânzele albe ca să scoatem la suprafață toate minciunile”, a declarat Chirtoacă.

Amintim că șapte persoane au fost reţinute de CNA şi procurori în dosarul de corupţie, ce vizează selectarea companiilor care urmau să se ocupe de amenajarea parcărilor cu plată în capitală. Este vorba despre viceprimarul municipiului Chişinău, şeful Direcţiei transport urban şi căi de comunicaţie, de un fost consilier municipal, de administratorii a trei companii de parking, dar şi de un om de afaceri, suspectat că ar fi gestionat din umbră mai multe companii participante la licitaţie, inclusiv pe cea câştigătoare.

Viceprimarul Muncipiului Chișinău, vizat în dosar, este Nistor Grozavu – cel care semnat contractul de parteneriat public-privat. Șeful Direcţiei transport urban şi căi de comunicaţie este Igor Gamrețchi, iar fostul consilier municipal – Ghenadie Ivașcenco, care deține funcţia de secretar general al grupului de lucru privind achiziţiile publice și selectarea companiei pentru amenajarea parcărilor.

Au fost reținuți și reprezentanții „EME Parkleitsystem GmbH": este vorba despre Serghei Islentiev - administrator al companiei "PLS PARCARE", fondată de „EME Parkleitsystem GmbH". O altă persoană reținută este Olga Andriuță, fondator al firmei "C-PARKING" SRL. Toate cele trei companii au aceeași adresă: sec. Botanica, str. Grenoble, 259/10. Cea de-a șasea persoană reținută este Alexei Curti care, potrivit idno.md, conduce SRL ELITA-5-GROUP ( de altfel, el e persoana care conturează legăturile cu milionarul Alexandr Pincevski). În fine, cea de-a șaptea persoană vizată este milionarul Alexandr Pincevschi, reținerea căruia a fost anunțată de reporterii Deschide.MD.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării