8 oct, 2019 18:58
4 978
0
Chirtoacă-i de vină. Dorin Chirtoacă, despre accidentul cumplit
8 oct, 2019 18:58
4 978
0

Fostul primar general al Capitalei s-a pronunțat asupra accidentului cumplit produs pe strada Alba-Iulia din sectorul Buiucani al Capitalei.

Foto: aif.md

Aceasta este a doua reacție a fostului edil al Capitalei. Mai devreme el a menționat că Svetlana Ungureanu și-a căutat moartea cu lumânarea, transmite Știri.md.

„Chirtoacă-i de vină: După ce mi-am expus punctul de vedere cu privire la cauzele indirecte ale accidentului de la Buiucani, au apărut o serie de ironii: aroganță, jocuri de noroc etc. Eu niciodată nu am jucat la jocuri de noroc, nici măcar nu am intrat vreodată într-un casino...

Amintesc, că timp de 10 ani, pentru orice se întâmpla în oraș, la fiecare pas, cu treabă și fără treabă, se striga: “Chirtoacă-i de vină...!”

Acum au murit doi oameni, doi copii au rămas orfani, un troleibuz a fost distrus, iar un oraș întreg a fost băgat în sperieți și ...nimeni nu este de vină. Cum se explică acest lucru?

Întâmplarea face, că accidentul s-a produs pe o stradă făcut încă în primul mandat, și cu un troleibuz din cele 260, aduse în cadrul proiectului european în acest sens. 

Este o coincidență, nimic mai mult. Însă tocmai aceasta coincindență arată cât de fățarnici suntem. 

Atunci se striga, de multe ori aiurea, la fiecare pas, iar acum se tace. Este o tăcere totală, o tăcere de mormânt despre cauzele și schemele care au permis ca șoferița să circule 10 ani, bătându-și joc de tot și toate.

Problema cea mare este că Svetlana Ungureanu, nu este nici prima, dar mai ales, nici ultima, protejată în acest fel.

Continuați să băgați gunoiul sub pres, la fel s-a făcut când s-a furat miliardul. Trezirea a fost mult mai târziu, prea târziu, conform zicalei: “Mintea cea de pe urmă a moldoveanului””, a scris Chirtoacă.

Astăzi, în cadrul unui briefing de presă, Igor Curov, directorul adjunct al Spitalului de Urgență din Chișinău, a precizat că Svetlana Ungureanu a decedat astăzi, la ora 10:25.

"Femeia era în stare extrem de gravă permanent. Evoluția nu a fost pozitivă. Ea a rămas în viață și asta era pozitiv. Rudele au fost prevenite ca nu erau așteptate îmbunătățiri. Cu așa politraumatism, pacienții nu supraviețuiesc. Și după o lună de la internare poți să ai insucces", a explicat Sergiu Cobulescu, șeful secției Anestezie Terapie Intensivă.

Amintim că ieri, Igor Curov, directorul adjunct al Spitalului de Urgență din Chișinău, a declarat că starea de sănătate a șoferiței era extrem de gravă.

Femeia nu prezenta semne de îmbunătățire asupra sănătății.

Știri.md amintește că accidentul groaznic s-a produs pe 30 septembrie, la ora 14:08, la intersecția bulevardului Alba Iulia cu strada Onisifor Ghibu. 

O mașină de marca Porsche Cayenne s-a tamponat într-un troleibuz condus de un șofer de 40 de ani, iar în urma impactului puternic, troleibuzul a fost redirecționat pe trotuar.

La volanul mașinii era o femeie în vârstă de 33 de ani, iar pasagerul, un bărbat, care era pe scaunul din față a mașinii a decedat pe loc. 

În cadrul unei emisiuni TV s-a dezvăluit că cu puțin timp înainte de cumplitul accident, din mașină a coborât sora bărbatului decedat.

Avocatul Svetlanei Ungureanu a declarat că șoferița Porsche-ului era o ființă blajină când nu consuma alcool.

Amintim că după coliziune, 24 de pasageri au fost preluați de echipaje medicale, printre care un minor

Menționăm că șoferița cu Porsche a mai provocat un accident în 2017 fiind beată la volan, iar ulterior ea a fost condamnată în 2018, la 6 luni de închisoare.

De asemenea, șoferița cu Porsche a fost filmată cum a distrus gardul unei case în 2018.

Tot această șoferiță a stat închisă la Rusca, având mai multe încălcări înregistrate din 2016.

Ulterior, poliția a confirmat că femeia se afla în stare avansată de ebrietate în momentul accidentului. 

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter