main logo
654

Chirtoacă: Guvernarea nu renunță la dosare din motive de concurență

Dorin Chirtoacă susține că guvernarea vede în el concurență, de asta nu renunță la dosarele penale ale fostului primar general al Capitalei.

Chirtoacă: Guvernarea nu renunță la dosare din motive de concurențăFoto: Colaj Știri.md

„Guvernarea nu renunță la dosarele penale fabricate de Plahotniuc, le ține în continuare, dar nu e clar pentru ce, probabil din motive de concurență. Înseamnă că ei nu vor ca eu să-mi reiau activitatea civică și politică, profită de faptul că eu sunt împiedicat de dosare. Adevărul e că eu nici nu vreau, mi s-a făcut lehamite. Chiar dacă ele încetează nu-i garantat că eu o să mă apuc de a candidat și a face politică. Mi s-a acrit după toată mizeria pe care o văd”, a spus Chirtoacă în cadrul unui nou episod al podcastului „Bandstage”, transmite Știri.md.

În context, Chirtoacă a spus ce ar putea face cu adevărat guvernarea, decât să se ocupe de dosarelel lui.

„Guvernarea actuală, având toată puterea, majoritate în parlament, guvern, președinte, singurul lucru istoric pe care l-ar putea face cu adevărat asta e clar Unirea cu România, orice altceva e joc de gleznă”, a spus Chirtoacă.

Pe 22 decembrie 2022, fostul primar al Capitalei, Dorin Chirtoacă, a fost achitat în dosarul parcărilor cu plată. Cauză penală a fost expediată în instanța de judecată în luna iulie 2017. Dorin Chirtoacă a fost învinuit de trafic de influență. Mai exact, acesta în timp ce exercita funcția de primat general al municipiului Chișinău ar fi semnat contractul de parteneriat public-privat dintre Primărie și nerezidenta EME Parkleitsystem GmbH, în lipsa aprobării proiectului de contract de către Consiliul Municipal Chișinău.

Fostul edil a mai fost învinuit și de corupere pasivă. În perioada lunilor iulie-decembrie 2016 și februarie 2017, Chirtoacă ar fi avizat pozitiv șase certificate de urbanism pentru proiectare de parcări.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării