main logo
6482

Chirtoacă: Dodon merge la mare în Turcia prin Moscova. Președinția: Fals

Liderul Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, a scris pe pagina sa de Facebook că șeful statului, Igor Dodon, ar fi plecat pe furiș, prin Moscova, la mare în Turcia, acolo unde se află la moment în vacanță și familia acestuia.

Chirtoacă: Dodon merge la mare în Turcia prin Moscova. Președinția: Fals

Asta în timp ce Republica Moldova se confruntă zilnic cu cifre uriașe de noi îmbolnăviri de COVID-19, iar agricultorii organizează proteste din cauza secetei care le-a compromis roada în totalitate. 

Potrivit lui Chirtoacă, vacanța președintelui ar costa în jur de 2.000.000 de lei, transmite Știri.md cu referire la Jurnal.md.

Dorin Chirtoacă vine cu câteva argumente pe pagina sa de Facebook, care l-ar fi determinat să afirme că Igor Dodon se află și el la mare în Turcia, deși anterior critica moldovenii care pleacă la mare în Turcia, întrucât situația pandemică din întreaga lume este destul de tensionată.

„1. Marți, 11 august – 15 persoane (14 maturi + un copil), din familia Dodon, Teterea, Catana și Merineanu au plecat la mare în Turcia, Antalya.

2. Vineri, 14 august – Igor Dodon a confirmat plecarea celor menționați în Antalya, Turcia, argumentând că au făcut rezervare din ianuarie.

3. Vineri, 14 august – Dodon dispare din Moldova, ultimele sale cuvinte fiind că poate va pleca „…la odihnă la Moscova”.

4. Luni, 17 august – Președinția spune ca Dodon este plecat în concediu, repetând povestea cu „vacanța la Moscova”.

5. Singura vilă de pe litoralul din Antalya și Kemer care are o capacitate de 15 persoane (14 maturi + un copil) este Vila Prezidențiala a complexului Maxx Royal din Kemer.

6. Un sejur 6 nopți, în septembrie, pentru 14 persoane, în acest complex, în vile obișnuite, costă peste 1 milion de lei.

7. Dodon nu este la Moscova. El a plecat de vineri, prin Moscova, în Turcia, la mare, pe ascuns, fiindu-i rușine să recunoască unde se duce de fapt, cheltuind în acest scop suma astronomică de peste 2 milioane de lei, cât bugetul unui sat din RM pentru 1 an.

8. Nimeni din cele 15 persoane nu publică nimic din vacanță, deși anterior inundau internetul cu poze, de la fiecare excursie de weekend din Moldova.

9. Dodon a mai fost cazat în acest complex, în anul 2017, fapt confirmat oficial.

Iată unde cheltuie Igoriok-kuliok banii din punga lui Plahotniuc…”, a scris Dorin Chirtoacă pe pagina sa de Facebook.

Purtătoarea de cuvânt a Președinției, Carmena Sterpu, a venit ulterior cu o reacție pe o rețea de socializare în acest sens.

''În legătură cu FAKE NEWS-ul promovat pe bani în anumite instituții media, Președinția precizează în mod repetat că șeful statului, Igor Dodon, se află la Moscova pentru câteva zile, așa cum a anunțat și anterior. Cât privește informația falsă și calomnioasă, lansată de către unii pretinși politicieni, anunțăm că aceștia au fost dați în judecată pentru calomnie'', a scris aceasta pe pagina sa de Facebook.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării