main logo
2123

Chirtoacă dezvăluie de ce nu a mai ajuns pe front în Ucraina

Fostul primar general al Capitalei, Dorin Chirtoacă, a dezvăluit de ce nu a mai ajuns pe front în Ucraina, pentru a lupta împotriva invaziei ruse.

Chirtoacă dezvăluie de ce nu a mai ajuns pe front în UcrainaFoto: Captură video

Chirtoacă susține că nu a făcut stagiul militar, iar aceasta este o condiție necesară pentru a fi acceptat în rândurile luptătorilor, transmite Știri.md.

„Eu am mers și m-am înscris la Ambasada Ucrainei, atunci în februarie, pentru a fi voluntar și a mă înrola în Legiunea internațională. Însă condiția pusă a fost serviciul militar satisfăcut, or eu nu am un stagiu militar făcut, pentru că la 18 ani eram la studii în România, la Iași, după asta la București. Tocmai atunci ar fi fost perioada de făcut armata și întrucât eram la studii nu am făcut-o, nici măcar acea catedra militară. Asta era condiția pentru a fi înrolat și atunci am convenit că îi ajut cu ce pot, am transportat persoane care, având stagiul militar făcut, au fost acceptate și, respectiv, am mers și i-am dus acolo unde mi s-a spus. După asta am mai vorbit cu ei, din câte știu toți sunt vii și luptă în continuare. Unii au primit liber, au venit acasă, s-au întors din nou”, a spus Chirtoacă în cadrul unui nou episod al podcastului „Bandstage”.

Ex-primarul a mai spus că are și rude în Ucraina pe care le-a ajutat de la începutul invaziei.

„Eu am rude în Ucraina. Am mers din prima zi și mi-am adus o nepoată pe care o am acolo, am ajutat prin transportarea de voluntari care s-au înscris pentru a merge și a lupta de partea Ucrainei. Am mers la ei (n.r. - la rude) acasă după asta, la Kiev, și i-am ajutat cu ce aveau nevoie în gospodărie. Casa le-a fost parțial distrusă, ca urmare a căderii mai multor rachete în regiune”, a spus Chirtoacă. 

Anul trecut, în luna martie, fostul primar general al Capitalei, Dorin Chirtoacă, spunea că este pregătit să lupte în Ucraina împotriva invaziei ruse și s-a înscris ca voluntar în lista de așteptare. 

Citește și: Dorin Chirtoacă, pregătit să lupte pe front în Ucraina: S-a înscris ca voluntar

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării