main logo
1059

Chirtoacă: Care a fost sensul să aduc troleibuze și să vă bateți joc de ele

Un troleibuz a intrat într-un stâlp de electricitate pe strada Tudor Vladimirescu intersecție cu D.Râșcanu din sectorul Râșcani al capitalei. Incidentul a avut loc pe 19 august.

Chirtoacă: Care a fost sensul să aduc troleibuze și să vă bateți joc

Carosabilul umed și viteaza - asta ar fi stat la baza accidentului în care un troleibuz de pe ruta nr. 7 a derapat și a intrat într-un pilon.

Dorin Ciornii, ÎM „Regia Transport Electric Chişinău”: „Un troleibuz a doborât un pilon. O femeie și un copil au fost transportați la spital. Au fost examinate și nu au fost internate. Poliția investighează cazul: carosabil umed și viteză".

Ruslan Codrean, Primar interimar: „Care este cauza? Să vă informați și să ne spuneți".

În urma incidentului, parbrizul troleibuzului a fost spart, iar o femeie și copilul ei au fost transportați la spital.

Și fostul primar al Capitalei, Dorin Chirtoacă, a venit cu o reacție, după ce au loc mai multe accidente cu implicarea troleibuzelor.

„Dar faptul că șoferul era prima zi la volanul unui troleibuz de tip nou, cu un test teoretic și fără nici măcar 1km mers anterior pe așa tip de troleu, acest lucru nu este "spectaculos"? (nota: stagiul complet, acumulat la volanul unui troleibuz vechi fiind de tocmai ...1 an); De ce nu a menționat aceasta nimeni nici la ședința primăriei, nici în presă?
Faptul că la RTEC, ca niciodată, nu sunt destui șoferi și taxatori și sunt sute de curse ratate, iar la 1 septembrie nu va avea cine să scoată din parcuri numărul necesar de troleibuze, inclusiv noi, aceasta nu-i "spectaculos"?", a scris Chirtoacă.

De asemenea, fostul edil al Capitalei se întreabă de ce sunt aduse și asamblate troleibuzele, în condițiile în care nimeni nu le păstrează:

”Care a fost sensul să aduc 200 de troleibuze și continuăm să le asamblăm dacă vă bateți joc de ele? Și nu este suficient că vă bateți joc, dar vă și faceți că plouă, ascundeți și mușamalizați totul?!
Accidente au loc, i se poate întâmpla oricui, dar să pui prima zi omul să meargă la volanul unui troleibuz nou, fără să facă ore de condus aparte pentru a ști ce conduce, asta este o problemă la nivelul directorilor pe care i-ați pus.", a conchis Dorin Chirtoacă.

Amintim că și ieri seara un troleibuz de pe ruta 21 s-a tamponat violent cu o mașină în centrul Capitalei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării