main logo
968

Chirtoacă: Astăzi Primăria este o parodie, o caricatură

Fostul primar al Capitalei, Dorin Chirtoacă, a criticat dur actuala conducere a primăriei Capitalei într-o postare pe Facebook, reacționând totodată și la cazul fetiței de 2 ani care a murit după ce o creangă a căzut peste ea.

Chirtoacă: Astăzi Primăria este o parodie, o caricaturăFoto: stiri.md

Fostul edil consideră că succesorul său, Ion Ceban, este  direct responsabil pentru tragedia de sâmbătă, când o fetiță de doar un an a fost ucisă de o creangă uscată, care a căzut peste ea în parcul „Alunelul”, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

„Renovarea completă a parcului presupune schimbarea tuturor rețelelor, alte lucrări , iar la partea de vegetație - defrișarea celor bolnavi, înclinați, a celor care prezintă pericol, precum și curățarea lor. S-au făcut aceste lucrări sau prioritatea a fost doar pavajul, cum e în toate azi?” a scris Chirtoacă.

De asemenea, fostul primar susține că reacția primăriei la decesul micuței de 2 ani este o insultă pentru victimă și pentru familia ei.

„Comunicatul de presă al primăriei este o insultă în adresa copilului care și-a pierdut viața și a părinților lui. Să ataci imediat din prima propoziție pe cineva și să manipulezi, atunci când se produce o tragedie, atunci când tu răspunzi de parcurile care îți aparțin, știind ca nici nu ai solicitat arborele spre defrișare - este un tupeu fără margini, o inepție, o nebunie și o sălbăticie, dar mai înseamnă că te simți cu musca pe căciulă” a adăugat Dorin Chirtoacă.

Totodată, Chirtoacă reamintește despre alte tragedii similare produse în Chișinău și vorbește despre strategiile care se impun în acest sens, criticând abordarea administrației Capitalei la acest capitol.

„În fruntea întreprinderii a fost pus un om care nu a lucrat nicio zi in domeniul dat.  Se vorbește despre faptul ca are probleme și cu alcoolul. In 2018, S. Radu a cheltuit într-o singura zi, pe un covor de flori, 2 milioane de lei - tot bugetul anual pentru plante. Mulți s-au bucurat atunci de acest populism, eu m-am revoltat. Întreprinderea Spații Verzi, în loc sa fie consolidată, a fost slăbită. Prioritățile - cât mai mult pavaj glamuros la preț dublu. Problemele reale ale orașului sunt lăsate de izbeliște”, scrie fostul primar.

Fostul primar Dorin Chirtoacă mai scrie că după calamitatea din 2017, majoritatea arborilor din Capitală au fost afectați și prezintă un real pericol pentru pietoni. Iar primăria este direct responsabilă pentru această problemă și multe altele.

„Noi azi, ce aberații avem? Cică poliția răspunde de trafic, nu primăria. Guvernul să dea bani pentru transportul public. Agenția de Mediu să răspundă de copaci, inclusiv …cei nesolicitați de primărie spre defrișare”, scrie Chirtoacă, care, în continuare descrie „cumetrismul” care s-ar fi instaurat în toate structurile primăriei de Chișinău.

„Nasul lui Ceban, Garbali, conduce din umbra cu Apa-Canal Chișinău și nimeni nu-l întreabă.  Nașa surorii răspunde de domeniul social. Eugenia Ceban (n.r. mama primarului Ion Ceban) conduce din umbră cu toata primăria, CMC-ul și toate subdiviziunile, hărțuindu-i și amenințându-i pe toți. Lista poate continua. Iv. Ceban cu ce se ocupă? Nănășism, cumetrism, spălare de bani, protecționism și lobby, corupție, PR pentru alegeri și neasumarea niciunei răspunderi. Astăzi Primăria este o parodie, o caricatura, o instituție populistă si paralizată, orientată spre modul sovietic de administrare a lucrurilor, nereprezentativă pentru Chișinău”, constată fostul primar al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării