1936
11
Chirtoacă anunță când va fi eliberat și se compară cu Navalnîi
1936
11

Primarul suspendat al Chişinăului, Dorin Chirtoacă, consideră că scopul principal al anchetei este de a "ajunge" până în mai 2019, când vor avea loc alegeri locale.

Dorin Chirtoacă consideră că nu va fi eliberat până în mai 2019

Despre aceasta el a declarat miercuri, după şedinţa de judecată, comentând rezultatele audierilor în dosarul său, desfăşurate cu uşile închise.

Potrivit agenţiei Infotag el consideră că dosarul împotriva lui a fost inspirat de anumite forţe politice din Moldova în analogie cu persecutarea politicianului Aleksei Navalnîi în Rusia. 

„Astăzi, procurorul a prezentat depoziţii selective ale aşa-numiţilor martori în dosarul meu, Nistor Grozavu şi Igor Gamreţchi, care figurează în dosarul parcărilor cu plată. Eu am spus clar că este o încălcare, la fel ca şi lipsa martorilor la şedinţă. au adus câteva din declaraţiile lor. La remarca mea în această privinţă, procurorul a spus că eu nu figurez în dosarul parcărilor. Atunci în ce privinţă a fost intentat dosarul penal împotriva mea?", se întreabă liberalul.

Procurorul Dumitru Robu a calificat declaraţiile apărării şi ale lui Chirtoacă drept "insinuări".

Este o intenţie abuzivă din partea apărării de a nu trece la examinarea în fond. Apărarea vine cu argumente neîntemeiate precum că la cauza penală nu se află anumite depoziţii. Sunt nişte aberaţii din partea apărării. Urmărirea penală a fost desfăşurată legal. Partea apărării înaintează abuziv diferite cereri la fiecare punct, la fiecare virgulă. Sperăm în timpul apropiat să trecem la examinarea în fond a cauzei penale", a declarat Dumitru Robu.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter