main logo
2189

Chirtoacă anunță când va fi eliberat și se compară cu Navalnîi

Primarul suspendat al Chişinăului, Dorin Chirtoacă, consideră că scopul principal al anchetei este de a "ajunge" până în mai 2019, când vor avea loc alegeri locale.

Chirtoacă anunță când va fi eliberat și se compară cu NavalnîiDorin Chirtoacă consideră că nu va fi eliberat până în mai 2019

Despre aceasta el a declarat miercuri, după şedinţa de judecată, comentând rezultatele audierilor în dosarul său, desfăşurate cu uşile închise.

Potrivit agenţiei Infotag el consideră că dosarul împotriva lui a fost inspirat de anumite forţe politice din Moldova în analogie cu persecutarea politicianului Aleksei Navalnîi în Rusia. 

„Astăzi, procurorul a prezentat depoziţii selective ale aşa-numiţilor martori în dosarul meu, Nistor Grozavu şi Igor Gamreţchi, care figurează în dosarul parcărilor cu plată. Eu am spus clar că este o încălcare, la fel ca şi lipsa martorilor la şedinţă. au adus câteva din declaraţiile lor. La remarca mea în această privinţă, procurorul a spus că eu nu figurez în dosarul parcărilor. Atunci în ce privinţă a fost intentat dosarul penal împotriva mea?", se întreabă liberalul.

Procurorul Dumitru Robu a calificat declaraţiile apărării şi ale lui Chirtoacă drept "insinuări".

Este o intenţie abuzivă din partea apărării de a nu trece la examinarea în fond. Apărarea vine cu argumente neîntemeiate precum că la cauza penală nu se află anumite depoziţii. Sunt nişte aberaţii din partea apărării. Urmărirea penală a fost desfăşurată legal. Partea apărării înaintează abuziv diferite cereri la fiecare punct, la fiecare virgulă. Sperăm în timpul apropiat să trecem la examinarea în fond a cauzei penale", a declarat Dumitru Robu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării