main logo
1277

Chirtoacă a fost achitat în dosarul parcărilor cu plată

Fostul primar al Capitalei, Dorin Chirtoacă, a fost achitat în dosarul parcărilor cu plată. Sentința a fost pronunțată de magistrații judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani.

Chirtoacă a fost achitat în dosarul parcărilor cu platăȘtiri.md

Potrivit procurorul, nu s-au întrunit faptele și elementele obligatorii a componențelor de infracțiune ce i s-au incriminat, transmite Știri.md.

Sentința nu este definitivă și irevocabilă, aceasta urmând a fi contestată de către acuzatorul de stat.

Cauza penală ce îl viza pe Dorin Chirtoacă a fost expediată în instanța de judecată în luna iulie 2017. Acesta a fost învinuit că, exercitând funcția de primar general al Chișinăului, a săvârșit infracțiunea de trafic de influență, fiind semnat contractul de parteneriat public-privat dintre Primăria Chișinău și nerezidenta EME Parkleitsystem GmbH, în lipsa aprobării proiectului de contract de către Consiliul Municipal Chișinău.

Chirtoacă mai era învinuit de comiterea, prin participație în calitate de autor, a infracțiunii de corupere pasivă. Acesta, în perioada lunilor iulie-decembrie 2016 și februarie 2017, a avizat pozitiv șase certificate de urbanism pentru proiectarea parcărilor conform contractului de parteneriat public-privat menționat.

Citește și: Dosarul parcărilor cu plată: Când Dorin Chirtoacă își va afla sentința

Citește și: Dosarul parcărilor cu plată: Chirtoacă acuză PA de manipulare

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării