main logo
500

Chirtoacă a cerut recuzarea judecătorului. Solicitarea i-a fost respinsă

Fostul primar al Capitalei a cerut schimbarea judecătorului și a procurorului în dosarul în care este cercetat penal.

Chirtoacă a cerut recuzarea judecătorului. Solicitarea i-a fost respinsă

Magistratul Alexandru Negru nu ar permite avocatilor accesul la materiale, iar pe procurorul Dumitru Robu, Dorin Chirtoaca l-a acuzat de abuz si neglijenta. Solicitarile insa au fost respinse, transmite Știri.md cu referire la protv.md.

“Cererea de recuzare inaintata de inculpatul Chirtoaca Dorin, judecatorul judecatoriei Chisinau sediul Buiucani anunta, se respinge ca neintemeiat. Judecarea cauzei penale din denumirea lui Chirtoaca Dorin prin comiterea infractiunea prin articolul 42 aliniatul 2, 326, aliniatul 3 litera A, 324 aliniatul D, litera A,B. Codul penal, sedinta decurge in aceeasi componenta.”

Dumitru Robu: “Este un comportament abuziv inclusiv instanta de judecata a constatat astazi. Sedinta de examinare cererii de recuzare a inculpatului si a avocatilor un comportament abuziv. Un comportament intentionat de a taragana examinarea in fond  cauzei penale  in care este invinuit Dorin Chirtoaca.”  

Fostul primar sustine ca va inainta cereri de recuzare a judecatorului de fiecare data cand vor aparea noi circumstante.

Dorin Chirtoacă: “Nu ni se permite elementar accesul la dosar, am descoperit astazi dimineata la ora noua, ca mai sunt 11-14 volume din dosar, care nu le-am vazut niciodata. Este un drept elementar sa ai acces la materialele dosarului.”

Dupa ce a fost respinsa cererea de recuzare a magistratului, Dorin Chirtoaca a cerut si recuzarea procurorului de caz Dumitru Robu, invinuindu-l de abuz si neglijenta. Cererea la fel a fost respinsa.

Astazi urma sa fie audiat ca martor viceprimarul Nistor Grozavu, insa acest lucru nu s-a mai intamplat. Dorin Chirtoaca este cercetat pentru trafic de influenta si corupere pasiva in dosarul parcarilor cu plata. El se declara nevinovat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării