main logo
941

Chironda, după eșecul lui Nagacevschi: Primarul consideră cazul rezolvat

Tentativa de a numi un nou viceprimar demonstrează că primarul Ion Ceban nu vrea să facă clarificările necesare pentru a stabili adevărul pe subiectul încălcărilor admise de funcționarii Primăriei la autorizarea demolării Hotelului Național și altor construcții în oraș, consideră Victor Chironda.

Chironda, după eșecul lui Nagacevschi: Primarul consideră cazul rezolvatFoto: știri.md

Într-o postare pe Facebook, acesta mai menționează că a contestat demiterea sa în instanță, iar Centrul Național Anticorupție (CNA) investighează demersurile sale depuse pe subiect, pe unul dintre cazuri fiind pornită procedură penală, transmite Știri.md.

"Cu toate acestea, Ion Ceban consideră cazul rezolvat. Raportul așa-zisei "comisii interne" pe cazul Hotelului Național așa și nu a fost publicat. Niciun funcționar din Primărie nu a fost pedepsit. Nicio măsură de asigurare a intereselor Primăriei pe subiectul Național nu a fost aplicată. 

Intenția de a aduce la conducerea Primăriei încă un jurist emerit arată că Primăria va merge în continuare pe strategia "totul este legal", căutând să arunce responsabilitatea pentru ilegalități pe sistemul de justiție, pe administrația lui Chirtoacă, pe Chironda, pe guvernarea centrală, pe cadrul legal, pe oricine, numai nu pe Ceban și funcționarii săi din Primărie. 

Între timp, la fix jumătate de mandat al primarului Ceban, 3/4 din funcțiile de conducere din Primărie și structurile subordonate sunt ocupate de directori interimari. Nicio construcție problematică nu a fost oprită (deși asta e anume treaba juriștilor emeriți), nicio construcție ilegală nu a fost demolată, nicio schemă de corupție de pe vremea lui Chirtoacă nu a fost oprită. 

Totul a fost preluat, eficientizat și alimentat cu cel mai mare buget din istoria municipiului. Pentru că pentru viitorul lider politic de stânga are nevoie de resurse, probabil", susține Victor Chironda.

La data de 25 octombrie curent, primarul Capitalei, Ion Ceban, a propus, în cadrul ședinței Biroului Permanent, candidatura fostului ministru al Justiției, Fadei Nagacevschi, în funcția de viceprimar al Capitalei, însă astăzi, 28 octombrie, la ședința CMC, proiectul de decizie nu a fost aprobat de consilierii municipali.

Primarul general al Capitalei, Ion Ceban, susține că înaintarea lui Fadei Nagacevschi la funcția de viceprimar nu a fost susținută de mai mulți consilieri în CMC din cauza conjuncturii politice.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării