532
0
Chiril Moțpan: Deputații au avut imunitate și în fața Regulamentului circulației rutiere
532
0

Deputatul Chiril Moțpan, președinte al Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, va cere Agenției Servicii Publice (ASP), prin demers oficial, informații despre încălcările admise în traficul rutier de către foștii aleși ai poporului, „cine și în câte cazuri a fost absolvit de pedeapsă”.

Foto: IPN

Parlamentarul scrie pe Facebook că a mers sa plătească o amenda „rezultată dintr-o contravenție administrativă, săvârșită involuntar” și a aflat că la prezervarea legitimației, deputații „au avut până acum imunitate...și în fața Regulamentului circulației rutiere”, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Potrivit lui Chiril Moțpan, foștii aleși ai poporului nu achitau până acum amenzile pentru încălcările în traficul rutier. „Nu aflam această noutate, dacă nu călcam eu însumi „pe bec”. Mare mi-a fost mirarea când ofițerul mi-a cerut legitimația de deputat. La întrebarea mea de ce are nevoie de documentul respectiv, am aflat cu stupoare că, la prezentarea legitimației, deputații sunt absolviți de pedeapsa contravențională”, a scris Chiril Moțpan pe rețeaua de socializare.

Chiril Moțpan a mai scris că a spus angajaților ASP că „în fața legii sunt egali toți cetățenii, indiferent de statutul lor social”. Deputatul afirmă că a achitat imediat amenda pentru cele încălcate.

Citește și
article image
Noi reguli pentru activitatea directorilor de şcoli
1
4297
article image
Regulamentul privind finanțarea campaniilor electorale,...
0
71
article image
Chiril Moțpan, despre demisia Arinei Spătaru: Nu e un mare...
0
545
article image
Regulament nou de selectare a directorilor de spitale
0
188