main logo
831

China a oferit Moldovei scanere la vamă unice în regiune

Aspectele cooperării vamale bilaterale au fost discutate astăzi în cadrul unei întrevederi dintre directorul interimar al Serviciului Vamal Iurie Ceban și Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, E.S. Zhang Yinghong.

China a oferit Moldovei scanere la vamă unice în regiuneFoto: customs.gov.md

În acest context, a avut loc semnarea Actului de predare-recepție a două scanere staționare, de ultimă generație, instalate, anul trecut, la posturile vamale Ocnița 1 (feroviar) și Aeroportul Internațional Chișinău, transmite Știri.md

Ca urmare a acestui proiect de asistență tehnică, Republica Moldova a devenit prima țară din regiune care dispune de asemenea echipament de scanare performant.

Totodată, a fost abordat subiectul semnării, în scurt timp, a Acordului interguvernamental privind asistența administrativă reciprocă, care va contribui la o mai bună securizare a operațiunilor de import/export,  în condițiile în care se conturează o tendință de creștere a schimburilor comerciale dintre cele două state.

E.S. Zhang Yinghong și-a exprimat disponibilitatea susținerii și promovării în continuare a cooperării cu Serviciul Vamal, inclusiv la nivelul altor proiecte viitoare de asistență tehnică.

Amintim că primul scaner staționar a fost donat de către Guvernul Republicii Populare Chineze în anul 2015, fiind instalat în postul vamal Leușeni.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării