main logo
17106

Chicu: Remarcăm valul 2. Pot fi 500-600 de cazuri noi de infectare pe zi

Remarcăm valul 2 al epidemiei de coronavirus. Specialiști anunță că vom avea 500-600 de cazuri noi pe zi.

Chicu: Remarcăm valul 2. Pot fi 500-600 de cazuri noi de infectare pe ziFoto: știri.md

O declarație în acest sens a fost făcută de premierul Ion Chicu, după ședința de lucru a președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon și cu președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, transmite Știri.md.

"Remarcăm valul 2 al epidemiei, deși nu este declarat. Din păcate, în această săptămână vom avea noi antirecorduri și la noi, și în lume. Reluarea activității economice o vom resimți.

Specialiști anunță 500-600 de cazuri noi pe zi. Vom desfășura încă 2.000 de paturi în instituțiile medicale și la Moldexpo, pentru a face față acestui val nou", a declarat Ion Chicu.

În acest sens, Ion Chicu a venit cu un îndemn către cetățeni pentru a împiedica răspândirea virusului.

"Eforturile Guvernului nu sunt destule pentru a opri această pandemie. Nu vă mai putem închide în case, nu putem închide economia. Rămânem fără rezerve și resurse dacă facem acest lucru. Ajutați-ne ca împreună să trecem peste această pandemie", a menționat Ion Chicu.

Știri.md amintește că până la ora actuală, în R. Moldova au fost înregistrate 11.740 de cazuri de COVID-19.

Potrivit datelor oficiale, până în prezent, în Republica Moldova au fost înregistrate deja 406 decese din cauza COVID-19.

Știri.md amintește că de pe 16 mai și până pe 30 iunie, în R. Moldova este declarată stare de urgență de sănătate publică.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării