main logo
2422

Chicu râde în hohote de nivelul de engleză al unui deputat PAS

Ion Chicu, fostul prim-ministru de țară, a râs de nivelul de cunoaștere a limbii engleze a deputatului PAS Ion Groza, care a susținut, pe 26 ianuarie curent, un discurs la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE).

Chicu râde în hohote de nivelul de engleză al unui deputat PASFoto: Colaj Știri.md

Chicu l-a comparat cu judecătoarea constituțională Liuba Șova, când a fost intervievată acum trei ani pentru actuala funcție, transmite Știri.md cu referire la Realitatea.

Acum trei ani, Liuba Șova era în mijlocul glumelor din cauza cunoștințelor sale lingvistice. Ea completase în CV că știe limba engleză bine, dar s-a adeverit că nici măcar satisfăcător. Mai mult, a scris că știe și limba franceză bine, dar când a fost întrebată dacă i-ar fi mai ușor să susțină un dialog în această limbă, ea a renunțat, semn că nici franceza nu o posedă.

În 2023, glume s-au făcut și pe seama deputatului PAS Ion Groza, în special, de Ion Chicu, în al cărui CV scrie că știe limba engleză la nivel fluent.

În CV-ul completat de Ion Groza se arată că limba nativă este româna. Cunoaște fluent limba rusă, iar limba engleză – mediu.

Nu este suficient de clar cât de „mediu” cunoaște limba engleză, pentru că discursul de la APCE a fost citit de pe foaie. Este de menționat că a mai enumerat și alte competențe, dar și hobby-uri, cum ar fi să dea sfaturi în viață și să discute cu diferiți oameni.

Sesiunea de iarnă a APCE s-a desfășurat în perioada 23-27 ianuarie 2023. Din componența delegației Parlamentului R. Moldova au făcut parte deputații Ion Groza, șeful delegației naționale la APCE, Mihail Popșoi, vicepreședintele Parlamentului, și Natalia Davidovici. A fost adoptată Rezoluția privind onorarea obligațiunilor și angajamentelor Republicii Moldova în cadrul procesului de monitorizare, fiind votată în unanimitate și fără amendamente de către deputații prezenți la reuniunea plenară la Palatul Europei din Strasbourg.

Raportul privind onorarea obligațiilor şi angajamentelor din partea R. Moldova în calitate de țară membră a Consiliului Europei a fost elaborat de coraportorii Pierre-Alain Fridez, Elveția, și Inese Lībiņa-Egnere, Letonia, în cadrul Comitetului pentru onorarea obligațiilor și angajamentelor statelor membre ale Consiliului Europei (Comitetul de monitorizare).

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării