134
0
Chicu: Problema aprovizionării cu apă este una stringentă
134
0

„Problema aprovizionării cu apă este una stringentă”, a declarat prim-ministrul Chicu în cadrul ședinței cu responsabilii din autoritățile publice centrale și locale a raionului Fălești.

„Proiectele începute trebuie revizuite și finalizate. Am examinat situația la Hâncești, localitățile din lunca Prutului. Acolo deja se lucrează. Vreau să vedem ce putem întreprinde la Fălești, ca în cei mai scurți termeni oamenii  să beneficieze de aprovizionare cu apă potabilă”, a declarat șeful executivului în cadrul vizitei sale, transmite Știri.md.

La momentul actual, la Florești se dezvoltă un proiect de aprovizionării cu apă a localităților din raion.

Potrivit coordonatorului proiectului, acesta este gata în proporție de 90%, dar „e necesar de realizat un set de lucrări de amenajare a terenului în vecinătatea stației de tratare a apei, de reabilitat 2,5 km de drum și de testat echipamentele și pompele instalate acum câțiva ani”, a precizat acesta.

Până în prezent, în proiect au fost investiți 112 milioane de lei. Pentru încheierea lucrărilor mai sunt necesare cca 15 milioane de lei. 

Astfel, în cel mult 6 luni stația va intra în funcțiune și va alimenta cu apă potabilă circa 20.000 de locuitori din orașul Fălești și din satele Bocșa, Risipeni, Năvârneț și Albineț.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter