main logo
36672

Moldova scoate armata pe străzi. Chicu: Accesul în parcuri, interzis

Soldații din Armata Națională vor patrula străzile, alături de polițiști.

Moldova scoate armata pe străzi. Chicu: Accesul în parcuri, interzis

Informațiile au fost oferite de prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu, transmite Știri.md.

După ședința Comisiei Situații Excepționale de astăzi, prim-ministru a anunțat că începând cu 25 martie este limitată mișcarea populației în municipii, orașe și centre raionale pentru a preveni infecția cu coronavirus.

"Este o măsură dură, dar absolut necesară pentru a stopa răspândirea COVID-19

Colaboratorii Ministerului Afacerilor Interne și ai Ministerului Apărării vor asigura respectarea acestei decizii și implimentarea în practică începând cu 25 martie.

Este necesar la această etapă să antrenăm și efectivul Ministerului Apărării, am discutat cu domnul Președinte și trebuie să antrenăm deja și Forțele Armate ale R. Moldova pentru menținerea ordinii", a declarat Chicu.

Astfel, polițiștii și soldații vor avea misiunea să patruleze spațiile publice și locurile unde se pot aduna mai multe persoane.

De asemenea, Chicu a declarat că pe parcursul lunii aprilie, vârstnicii vor primi pensiile și alocațiile direct la domiciliu pentru a evita aglomerarea la oficiile poștale.

Pentru a proteja vîrstnicii, se interzice aflarea acestora în afara necesităților, cu excepția: deplasărilor de serviciu, deplasarea pentru asistența medicală care nu poate fi amânată, deplasări pentru cumpărături alimentare sau alte deplasări justificate.

"Vom acorda tot suportul necesar persoanelor în etate pentru a asigura cu tot ce au nevoie doar ca persoanele în etate să stea la domiciliu în această perioadă dificilă pentru sănătatea lor", a declarat Chicu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării