main logo
2318

Chicu, mesaj de mulțumire: Prietenul la nevoie se cunoaște

Premierul R. Moldova, Ion Chicu, a postat pe o rețea de socializare un mesaj cu mulțumiri adresat mai multor țări care ne-au sărit în ajutor în perioada pandemiei de COVID-19.

Chicu, mesaj de mulțumire: Prietenul la nevoie se cunoașteFoto: știri.md

În mesajul său Chicu a menționat despre țările care au venit cu ajutoare în formă de teste, echipamente, dar și cu disponibilitatea de a ne ajuta, transmite Știri.md.

„Prietenul la nevoie se cunoaște – un adevăr, care la nevoie mare, ca acum, iese în evidență.

Vedem multiple exemple cum țările-prietene ajuta Italia în moment de grea încercare.

Republica Moldova, ca și toată Europa se află în pericol astăzi. Republica Moldova, tot își "cunoaște prietenii adevărați la nevoie"!

Zilele astea mai multe organizații internaționale și state ale lumii ne-au acordat suport și/sau au exprimat disponibilitatea de a ne ajuta în combaterea virusului.

Organizația Mondială a Sănătății și ONU, în general, FMI și Banca Mondială, BERD și CEB - cu toții suntem în strânsă comunicare pentru obținerea suportului material și financiar. OMS ne-a livrat teste, echipamente și consultanță valoroasă, pentru a confrunta acum năpasta.

Suntem recunoscători popoarelor și guvernelor Chinei, Elveției, Federației Ruse și Statelor Unite ale Americii, pentru ajutorul (deja) livrat și cel pe cale de-a ajunge în țară!

Mulțumim guvernului român pentru faptul, că a făcut excepție pentru Republica Moldova și putem cumpăra și importa medicamente din România. Știu că se examinează posibilitatea oferirii și unei partide de medicamente antivirale, atât de necesare acum și României.

Am discutat azi cu Ambasadorul Uniunii Europene, Dl. Peter Michalko. Știu că în scurt timp va fi anunțat și despre pachetul de ajutor din partea UE pentru Republica Moldova.

Sute de companii autohtone și străine, dar și zeci de mii de cetățeni ajută material și financiar.

Un imens suport îl primim și de la cei mai valoroși oameni ai neamului, care ne ajută în aceste zile să sensibilizăm societatea despre pericolul enorm”, a scris Chicu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării