main logo
23822

Chicu, huiduit la ceremonia de primire a ajutorului din România: Rușine!

Coloana formată din cele 20 de camioane încărcate cu ajutoare medicale oferite de România a ajuns la Chișinău.

Chicu, huiduit la ceremonia de primire a ajutorului din România: Rușine!Colaj: știri.md

La evenimentul de prezentare a lotului de ajutor umanitar, premierul Ion Chicu a fost huiduit pentru faptul că ceremonia nu se desfășoară în PMAN, dar sub podul de la Telecentru, transmite Știri.md.

Mulțimea formată din manifestanți cu tricolor a scandat "Rușine".

Premierul a ținut și un discurs unde a declarat: "Dragi prieteni, bine ați venit în R. Moldova. Salutăm aici la Chișinău acest convoi pe cât de mare și frumos, atât și de așteptat. 

Mulțumim poporului român pentru acest efort enorm. Apreciem ajutorul fraților noștri. Valoarea este mult mai mare când este oferit în situația la care la toți le este greu. Prutul nu poate despărți oamenii buni.

Vreau să știți că toate aceste bunuri, oferite din suflet de poporul român, le vom distribui în toată țara și vom avea grijă ca oamenii care le vor primi să cunoască că a venit de la frații români", a declarat Ion Chicu.

Știri.md amintește că un convoi de camioane cu echipamente de protecţie împotriva COVID-19 a plecat ieri dimineaţă din România către Republica Moldova.

Este vorba de asistența umanitară acordată de statul român în contextul combaterii pandemiei cu COVID-19, în valoare de 3,5 milioane euro, aprobată printr-o hotărâre a Guvernului român pe 1 mai.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării