main logo
4715

Chicu explică de ce restricțiile pentru HoReCa vor fi ridicate pe 15 iunie

Ieri, 25 mai, a avut loc ședința Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, în cadrul căreia a fost adoptată Hotărârea nr. 12.

Chicu explică de ce unele restricți vor fi ridicate pe 15 iunieFoto: știri.md

Deși președintele țării, în dimineața zilei de ieri, le-a dat o speranță agenților economici și le-a promis că începând cu data de 1 iunie se vor permite mai multe activități, reprezentanții Comisiei l-au contrazis pe președinte, transmite Știri.md.

Astfel, potrivit Hotărârii, reprezentanții HoReCa își vor putea reîncepe activitatea abia peste 3 săptămâni, dar nu la data de 1 iunie, cum le-a promis Igor Dodon.

În acest sens, premierul Ion Chicu a venit cu unele explicații.

„În cadrul ședinței Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică am propus să fie adaptate (eliminate, de fapt) unele restricții pentru activități economice, sportive sau social-culturale. Unele s-au acceptat de către specialiștii epidemiologi, altele - nu.

Din păcate, nu s-a acceptat de către medici redeschiderea HORECA și a sălilor de sport din 1 iunie - doar din 15.06.2020. Argumentele medicilor și a reprezentanților OMS (absolut pertinente, în opinia mea) au determinat adoptarea de către CNESP a Hotărârii de mai jos.

Orice decizie a autorităților se bazează pe opinia și concluziile specialiștilor - a medicilor în cazul de față”, a declarat premierul.

Știri.md reamintește că Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică a făcut publică Hotărârea nr. 12 din 25 mai 2020.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării