main logo
3115

Chicu, despre Nemerenco: Analfabeta asta arunca cu pietre

Fostul premier Ion Chicu își aduce aminte de vremurile în care era la conducerea țării, și anume de perioada în care a fost înregistrat primul caz de coronavirus de tip nou.

Chicu, despre Nemerenco: Analfabeta asta arunca cu pietreColaj: știri.md

Potrivit lui Chicu, atunci, în martie 2020, când a apărut primul caz de COVID, Nemerenco "arunca cu pietre în guvernare și în medici", transmite Știri.md.

El menționează că acum nu se va comporta ca "aceste specimene obraznice".

"Mi-amintesc bine de reacția grupării analfabete și corupte PAS când a apărut primul caz de COVID-19 în țară, în martie 2020. Atunci, analfabeta asta arunca cu pietre în guvernare și în medici.

Desigur, noi nu ne vom purta ca aceste specimene obraznice. Vrem doar să asigurăm personalul medical din țară de tot respectul, gratitudinea și suportul nostru! Știm că veți face față și acestei provocări majore pentru sistemul sănătății publice al țării", a comentat Chicu.

Știri.md amintește că variola maimuței a fost confirmată la un cetățean străin, care s-a deplasat în Republica Moldova din Statele Unite ale Americii, în interes de serviciu.

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a venit cu un mesaj pe Facebook:

"Primul caz de variola maimuței înregistrat în Republica Moldova la un cetățean străin. 

Pacientul este spitalizat la SCBI “Toma Ciorbă”, iar analiza recoltată și efectuată în laboratorul ANSP a confirmat test pozitiv RT-PCR pentru variola maimuței. Pacientul a fost în contact cu o persoană confirmată cu variola maimuței în SUA. Ancheta epidemiologică este în desfășurare. 

Simptomele variolei maimuței sunt de obicei febra, durerile de cap, ganglionii limfatici umflați, durerile musculare și erupțiile cutanate. 

Pentru a preveni infectarea recomandăm să vă spălați mâinile cu apă și săpun, să prelucrați cu dezinfectant suprafețele, să evitați contactul apropiat cu persoanele, care suspectează că s-au infectat sau sunt confirmate cu variola maimuței. 

În cazul apariției simptomelor caracteristice variolei maimuței adresați-vă medicilor", a conchis ministra.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării