main logo
755

Chicu: Creșterea ratei de vaccinare, posibilă prin stimularea populației

Obţinerea unei creşteri semnificative a ratei de vaccinare a populaţiei împotriva COVID-19 în Moldova e posibilă prin utilizarea unor factori stimulatori, a spus fostul prim-ministru, liderul Partidului Dezvoltării şi Consolidării Moldovei, Ion Chicu.

Chicu: Creșterea ratei de vaccinare, posibilă prin stimularea populațieiFoto: știri.md

Potrivit Infotag, în opinia fostului premier, printre factorii care ar putea stimula cetăţenii să se vaccineze împotriva COVID-19 se numără reducerea contribuţiilor cetăţenilor la Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate, transmite Știri.md.

În prezent, acest impozit reprezintă 9% din salariu. În calitate de măsură stimulatorie, ar putea fi oferită o reducere a acestei taxe pentru cetăţenii care au fost vaccinaţi.

Ion Chicu consideră, de asemenea, oportună în acest sens reducerea costurilor unei poliţe medicale pentru categoria cetăţenilor care, din diverse motive, nu sunt angajaţi şi o cumpără pe cheltuială proprie.

În cazurile în care cetăţenii confirmă că au un certificat de vaccinare, preţul poliţei poate fi redus pentru a încuraja oamenii să se vaccineze.

Fostul prim-ministru a atras atenţia asupra problemei stocării vaccinurilor care expiră şi, din acest motiv, cel mai probabil vor trebui aruncate.

"Din împrumutul de 25 de milioane de dolari de la Banca Mondială, cumpărăm noi loturi de vaccin Pfizer, nu se ştie la ce preţ, iar în ţară mai sunt încă multe doze de vaccin care nu au fost utilizate", a spus Chicu.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării