main logo
3009

Chicu a anulat moratoriul lui Sandu: Suma din privatizări în 2020

În 2020, Agenţia Proprietăţii Publice (APP) a reuşit să vândă proprietăţi de stat în valoare de 420,5 milioane de lei, în timp ce veniturile în buget din privatizare erau planificate de 700 de milioane de lei.

Chicu a anulat moratoriul lui Sandu: Suma din privatizări în 2020Colaj: Știri.md

Potrivit Infotag, conform APP, în cursul anului au avut loc mai multe licitaţii şi concursuri, timp în care au fost scoase la vânzare 51 de obiecte de proprietate de stat, transmite Știri.md.

Pe baza rezultatelor acestora, au fost vândute 19 loturi, inclusiv patru complexe de proprietăţi unice, opt obiecte şi şapte terenuri pentru construcţii.

Cu preţul total de pornire al acestor obiecte, de 344,4 milioane de lei, în timpul licitaţiei, acesta a crescut cu 76,1 milioane de lei, depăşind 420,5 milioane de lei.

În 2019, veniturile din privatizare în Moldova s-au ridicat la 191,7 milioane de lei, ceea ce este aproape de două ori mai mic decât cu un an mai devreme.

Partea principală a veniturilor a fost asigurată în rezultatul privatizării Tutun-CTC SA, care a avut loc la sfârşitul anului 2018 (167,7 milioane lei).

În timpul activităţii guvernului Maia Sandu în 2019, procesul de privatizare din Republica Moldova a fost suspendat.

Cu toate acestea, guvernul lui Ion Chicu a anulat moratoriul, iar lista proprietăţilor de stat supuse privatizării a fost completată cu SA Metalferos, Vinuri Ialoveni (60,4%), Alimentarmas (30%), IT-CAFE (100%), Casa Editorială ITMOLDOVA (25%) , Metrompas (11,2%).

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării