main logo
1309

CFM scoate la vânzare flota de vagoane și locomotive ruginite

Calea Ferată din Moldova organizează opt licitații cu strigare privind comercializarea bunurilor neutilizate. Este vorba de locomotive, vagoane, boghiuri, unități de transport și tank-containere, potrivit unui anunț al companiei.

CFM scoate la vânzare flota de vagoane și locomotive ruginite

Astfel, în cadrul licitațiilor vor fi scoase la vânzare 39 de vagoane de călători, inclusiv sistemul de frânare și de prindere, fără cărucioare, 90 de cărucioare (boghiuri) compuse dintr-o pereche de osii cu roți, 96 de locomotive, 102 caroserii de vagoane marfare, 106 tank-containere și 15 unități de transport, transmite Știri.md.

De exemplu, prețul unei locomotive pornește de la 1,1 milioane de lei, al unui boghiu - de la 56.000 de lei, iar al unui vagon - de la 187.000 de lei.

Fondurile obținute în urma acestor licitații vor fi reinvestite în dezvoltarea continuă și modernizarea infrastructurii Căilor Ferate din Moldova. Această mișcare strategică nu numai că permite CFM să își eficientizeze operațiunile prin eliminarea activelor neutilizate, dar și să genereze resurse financiare necesare pentru investiții în tehnologii moderne și infrastructură actualizată.

În prezent, din cele 139 de locomotive existente, 134 și-au depășit durata de amortizare. Totodată, peste 25% din infrastructura feroviară nu mai poate fi exploatată și necesită reparație capitală, iar peste câțiva ani circulația pe mai mult de jumătate din căile ferate ar urma să fie suspendată.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării