184
0
Cetățenii se pot înregistra prealabil pentru alegerile parlamentare
184
0

Cetățenii cu drept de vot, aflați peste hotarele țării sau domiciliați în stânga Nistrului, pot să se înregistreze prealabil pentru a participa la alegerile parlamentare noi.

Alegătorii pot să să completeze formularul de înregistrare online pe pagina alegator.md, transmite Știri.md.

Cu toate acestea, alegătorii se pot înregistra prealabil pe tot parcursul anului, cu excepția ultimelor 45 de zile înainte de data scrutinului (4 septembrie 2019 este ultima zi de înregistrare prealabilă pentru alegerile parlamentare noi din 20 octombrie 2019). Cel târziu cu 25 de zile înainte de ziua scrutinului, alegătorul poate anula înregistrarea efectuată anterior.

Înregistrarea poate fi făcută și în formă scrisă, prin depunerea unei cereri semnate individual sau colectiv la Comisia Electorală Centrală și/sau la misiunile diplomatice, oficiile consulare ale Republicii Moldova. Regulamentul privind înregistrarea prealabilă și modelul cererii pot fi găsite pe pagina oficială www.cec.md.

Înregistrarea prealabilă va contribui la stabilirea numărului estimativ al alegătorilor care vor vota peste hotarele țării și al alegătorilor din localitățile din stînga Nistrului, care vor vota la secțiile de votare deschise pe teritoriul Republicii Moldova, în vederea identificării numărului secţiilor de votare necesare, precum și determinării numărului estimativ al buletinelor de vot ce vor fi distribuite secţiilor de votare respective.

Comisia va asigura prelucrarea datelor alegătorilor care au solicitat înregistrarea prealabilă cu respectarea prevederilor Legii nr. 133 din 8 iulie 2011 privind protecția datelor cu caracter personal.

Aflați mai multe despre procedura de înregistrare prealabilă pentru cetățenii cu domiciliul în stânga Nistrului la acest link, iar pentru cetățenii aflați peste hotare - aici.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter