main logo
3101

Cetățenii, îndemnați să se protejeze împotriva electrocutărilor

Echipele operative de reparații s-au pregătit să intervină pentru a remedia eventualele defecțiuni ale rețelei electrice provocate de ninsorile prognozate. Ministerul Energiei îndeamnă toți locuitorii să fie precauți și să respecte măsurile de siguranță şi de protecție împotriva electrocutărilor.

Cetățenii, îndemnați să se protejeze împotriva electrocutărilorPoză simbol

Astfel, se interzice apropierea de conductorii electrici căzuți la pământ sau avariați, precum și de cei care atârnă periculos de pe piloni, construcții sau copaci. Locul în care s-a produs ruperea conductorului electric trebuie să fie delimitat în mod vizibil și să fie securizată zona până la intervenția echipei operative, transmite Știri.md, cu referire la ipn.md. 

Potrivit Ministerului Energiei, cetățenii trebuie să se abțină de la intervenții în instalațiile electrice, căci acestea pot pune în pericol viața lor. 

„Informați-vă copiii cu privire la comportamentul adecvat în situații de acest gen și îndemnați-i să informeze un adult despre cablurile suspecte. Informația trebuie transmisă imediat întreprinderii de distribuție a energiei electrice”, a menționat Ministerul Energiei.

De asemenea, în cazul unui incident, cetățenii sunt îndemnați să anunțe de urgență operatorul rețelelor de distribuție la numărul: 022-43-11-11 pentru Premier Energy, sau serviciul urgențe S.A. RED-Nord - la numărul: 0231-2-42-01.

Știri.md amintește că, în weekend, vremea se va schimba brusc în țară, iar în acest context meteorologii au anunțat Cod Portocaliu de avertizare. Astfel, în perioada 7-10 ianuarie, în țară va fi valabilă alerta meteorologică în care se prevăd condiții complicate ale vremii.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării