main logo
1479

Cetățenii, despre iluminatul stins și lecțiile online: Este un absurd

Guvernul vrea să micșoreze cu 15% consumul de gaze în perioada rece a anului, inclusiv prin sistarea iluminatului stradal după ora 23:00 și studii online 10 zile pe lună.

Cetățenii, despre iluminatul stins și lecțiile online: Este un absurdFoto: știri.md

Unii chișinăuienii cred că măsurile propuse de autorități vor ajuta la atingerea scopului propus, în timp ce alții nu, transmite Știri.md.

”Nu știu dacă e atât de bine ca copiii să învețe online, fiindcă am trecut prin COVID și știm cât de ineficient a fost învățământul în această perioadă. Părerea mea e că nu este atât de bine.

Nu știu deja despre sistarea iluminatului stradal după 23:00. Eu sunt de la țară și acolo așa și se deconectează, după 22:00 nu mai avem lumină”, a declarat o cetățeancă pentru Europa Liberă.

Un alt cetățean a declarat ”că așa și trebuie să fie”. ”Acum trebuie de economisit și în casă, și în stradă.

Măsurile sunt temporare, până nu se va finisa criza. Și în casă tot așa de făcut: în loc de două becuri, ții unul”.

”Eu nu m-am gândit nicodată că am să ajung la vârsta respectivă și am să mă gândesc la lucrurile acestea.

Am câteva costume sportive, un cojocde pe timpuri, cred că o să dorm în ele. sunt nenorociți sărmanii oameni”, a menționat un alt bărbat.

O altă moldoveancă susține că învățământul online ”este un absurd”. ”Cu iluminatul stradal, mă rog, poate, un stâlp să-l stingă, unul nu... să lase mai puțină lumină. Da, situația e grea, noi trebuie să economisim acasă”.

Știri.md reamintește că Guvernul a pregătit un plan de acțiuni și măsuri pe care urmează să-l pună în aplicare cu scopul de a economisi consumul de energie și căldură.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării