main logo
1443

Cetățenii au adus un omagiu artiștilor înmormântați la Cimitirul Central

Rudele, prietenii și admiratorii au venit la Cimitirul Central al Capitalei pentru a onora memoria artiștilor care și-au găsit aici odihna veșnică.

Cetățenii au adus un omagiu artiștilor înmormântați la Cimitirul Central

Întreaga familie s-a adunat la mormântul lui Ion și Doina Aldea-Teodorovici, transmite Știri.md cu referire la Noi.md

"Eu vin la ei ca și cum ei ar fi în viață, pentru că știu că sufletele lor sunt vii. Cred că ei aud și se bucură atunci când venim", a spus mama Doinei Aldea-Teodorovici, Eugenia Marin.

Flori la mormântul Mariei Bieșu au adus sora ei și nepoata. 

"Am venit să vorbesc cu sora mea, i-am spus că nu se face reparație în casă. Tavanul a căzut, curtea a fost împânzită de buruieni", a spus Valentina Kiriliuk, sora Mariei Bieșu. Lumânări au fost aprinse și la mormântul lui Anatol Dumitraș. Soția i-a dedicat o poezie. 

"Știu bine că ești aici cu noi De sus ne veghezi și spui neîncetat Hristos a Înviat Oul roșu am ciocnit De tine ne-am amintit." 

Memoria coregrafului Vladimir Curbet, care a murit acum doi ani, a fost onorată de studenți și colegi. 

"Am petrecut cei mai buni ani ai vieții mele în ansamblul Jok, alături de omul acesta. El a fost liderul nostru, profesorul nostru", a spus colega lui Vladimir Curbet, Victoria Furnikă.

Cimitirul de pe strada Armenească a fost fondat în secolul al XVIII-lea. Acum aici sunt înmormântați oamenii de vază, personalități cu merite deosebite.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării