main logo
906

CESP Chișinău, către autorități: Aprobați doza 3 de urgență, fără restricții

Se pare că noua tulpină Omicron a noului coronavirus, mult mai contagioasă decât Delta, a băgat frica în autoritățile municipale.

CESP Chișinău, către autorități: Aprobați doza 3 fără restricțiiFoto: Ministerul Sănătății

Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău, întrunită în ședință miercuri, 15 decembrie, a decis să solicite autorităților centrale aprobarea vaccinării anti-COVID, în regim de urgență, cu doza trei pentru toți moldovenii, fără restricții, transmite Știri.md cu referire la Realitatea.md.

Mai mult, în decizia emisă de CESP Chișinău, municipalitatea solicită și includerea obligativității purtării măștilor de protecție la toate evenimentele publice în spații deschise cu aglomerații umane.

În același document, municipalitatea anunță că mai are o solicitare adresată Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, Guvernului Republicii Moldova, Ministerului Sănătății, dar și conducerii Agenției Naționale de Sănătate Publică.

„CESP Chișinău solicită extinderea capacității de testare în mun. Chișinău, prin metoda PCR (RT-PCR) pentru depistarea SARS-CoV-2, în cadrul laboratoarelor publice, inclusiv prin inaugurarea de noi laboratoare și puncte de colectare a testelor PCR, la prețuri competitive de 300 de lei, conform hotărârii de Guvern din 13.10.2021”, se mai arată în decizie.

Știri.md precizează că, potrivit deciziei CESP Chișinău, municipiul Chișinău a trecut de sub Cod Portocaliu în Cod Galben până în data de 25 ianuarie 2022.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării