main logo
353

Certificate, teste și asigurări auto false, descoperite la frontieră

Patru certificate de vaccinare, un test COVID-19, o carte de identitate românească și două asigurări auto cu semne de falsificare au fost depistate la trecerea frontierei moldo-române.

Certificate, teste și asigurări auto false, descoperite la frontierăFoto: Poliția de Frontieră

Incidentele au fost înregistrate în punctele de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați, Vulcănești, Cahul și Leușeni, în ultimele 72 de ore, transmite Știri.md.

Pentru a nu sta în carantină, patru conaționali cu vârste cuprinse între 30 și 53 de ani au prezentat certificate de vaccinare. În urma verificărilor, polițiștii de frontieră au depistat că moldovenii nici nu se aflau în țară la data imunizării, deși certificatele prezentau însemnele instituțiilor medicale autohtone.

Un test PCR COVID-19 falsificat a fost descoperit de către polițiștii de frontieră din PTF Vulcănești, la ieșirea din țară. Cercetat este un bărbat de 34 de ani, care intenționa să ajungă în Federația Rusă. Tânărul a refuzat să ofere declarații pe cele depistate și benevol a decis să-și întrerupă călătoria. 

Alți doi cetățeni, care se deplasau spre Italia și Polonia, au fost prinși cu asigurările obligatorii de răspundere civilă auto ”Cartea Verde” falsificate. 

Ambii șoferi au menționat că nu cunosc despre cele depistate, mai mult că pachetul de documente l-au primit de la firmele unde sunt angajați.

O carte de identitate românească contrafăcută a fost depistată în geanta de mână a unui pasager de 30 de ani, domiciliat în raionul Căuşeni. Acesta se întorcea din Germania. La audieri, călătorul a declarat că și-a perfectat actul prin intermediari, contra sumei de 150 de euro.

În toate cazurile, actele falsificate au fost transmise spre laboratorul criminalistic pentru stabilirea legalității acestora, iar în funcție de rezultat vor fi luate măsurile legale ce se impun.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării