main logo
501

Cerințele sindicaliștilor din învățământ către Guvern și Parlament

Federaţia Sindicală a Educaţiei şi Ştiinţei (FSEŞ) solicită Guvernului şi Parlamentului să soluţioneze un şir de probleme cu care se confruntă sindicaliştii din domeniul învăţământului.

Cerințele sindicaliștilor din învățământ către Guvern și ParlamentFoto: simbol

Potrivit agenţiei Infotag cu referire la surse din cadrul Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova, conducerea FSEŞ a avut o întrevedere de lucru cu preşedintele Comisiei parlamentare pentru cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media, Adrian Lebedinschi, transmite Știri.md.

Printre principalele subiecte puse în discuţie au fost existenţa discriminării personalului didactic cu acelaşi nivel de studii, dar cu condiţii diferite de salarizare; subiectivismul şi inechitatea în stabilirea sporului de performanţă; limitarea unor drepturi didactice ale conducătorilor la 0,25 din norma didactică şi propunerea de a reveni la dreptul la 0,5 din normă, executată în timpul orelor de program; necesitatea revenirii la acordarea pentru angajaţii din sectorul bugetar a ajutorului material şi a unui premiu anual.

În opinia sindicatelor, odată cu adoptarea Legii privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar, s-au constatat multiple carenţe şi inechităţi, care necesită un efort comun pentru excluderea lor. La sugestia colegilor din teritoriu, expuse în cadrul întrunirilor sindicale şi conferinţelor pedagogice, s-a venit cu propuneri de modificare a cadrului legal privind remunerarea muncii.

Liderii sindicali şi-au exprimat speranţa că reprezentanţii Comisiei parlamentare se vor implica pentru a soluţiona împreună inechităţile din legislaţie care afectează interesele salariaţilor, membrilor de sindicat din ramură.

Părţile au convenit că în timpul apropiat să organizeze o masă rotundă cu participarea persoanelor interesate pentru a examina problemele şi a găsi căi de soluţionare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării