main logo
539

Cerințe mai stricte pentru laptele importat în R. Moldova

Cerințe mai stricte pentru laptele de import. Moldova a anunțat Ucraina că, începând cu 1 octombrie 2019, va interzice importul în țară a produselor lactate cu etichetare ce nu corespunde noilor cerințe.

Cerințe mai stricte pentru laptele importat în R. Moldova

Ucrainenilor li s-au făcut mai multe observații cu privire la etichetarea produselor lactate, transmite Știri.md cu referire la Tvc.md.

Printre acestea se enumeră: lipsa denumirii produsului alimentar în limba de stat, lipsa indicării importatorului produselor alimentare și nerespectarea dimensiunii scrisului de pe etichetă, dar și absența, după lista ingredientelor, a informațiilor despre prezența sau absența substanțelor sau produselor care produc reacții alergice sau intoleranță.

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor din Moldova a anunțat intrarea în vigoare, începând cu 29 septembrie 2019, a Hotărârii cu privire la aprobarea Cerințelor de calitate pentru lapte și produsele lactate.

Documentul reglementează cerințele privind etichetarea produselor alimentare atât a produselor lactate interne, cât și a celor importate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării