17 octombrie, 16:21
430
0
Centrul Național al Cinematografiei va avea șef nou: Candidatul selectat
17 octombrie, 16:21
430
0

Centrul Național al Cinematografiei, din subordinea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, va avea director nou, ales pe bază de concurs.

Ministerul a desemnat-o învingătoare a concursului pe producătoarea de film Valentina Iusuphodjaev, transmite Știri.md cu referire la IPN.

În conformitate cu Regulamentul privind organizarea și funcționarea instituției publice Centrul Național al Cinematografiei, directorul instituției este numit de Guvern la propunerea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Valentina Iusuphodjaev a activat la Radio Moldova în calitate de redactor, iar apoi calitate de distribuitor, asistent regie, secretar literar Profilm Company, precum și în calitate de producător la Brio Film.

Producătoarea de film se numără printre cineaștii care, în 2017, declarau că Centrul Național al Cinematografiei compromite cinematografia moldovenească la nivel național și internațional, iar directorul de atunci al instituției, Valeriu Jereghi, persecută cineaștii care nu-i împărtășesc viziunile.

Centrul Național al Cinematografiei din Republica Moldova este o instituție publică abilitată să implementeze politici de stat în domeniul cinematografiei.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter