main logo
650

Centrul C. Brâncuși a vernisat două expoziții personale de pictură

Două expoziții personale de pictură au fost vernisate astăzi la Centrul ”C. Brâncuși” din capitală în cadrul celei de-a șasea Bienale Internaționale de Pictură, care se desfășoară în R. Moldova în perioada 16 mai-23 iunie.

Centrul C. Brâncuși a vernisat două expoziții personale de pictură

Sala Mare găzduiește expoziția artistului plastic din R. Moldova, Igor Svernei, și Sala Mică – cea a pictoriței Agnieszka Zawisza din Polonia, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.md.          

Expoziția lui Igor Svernei cuprinde circa 70 de lucrări și cea a pictoriței din Polonia – 31.

Potrivit directorului Muzeului Național de Artă al Moldovei, Tudor Zbârnea, cei doi artiști beneficiază de acest drept pentru că au devenit laureați ai premiilor ediției din 2017 a Bienalei, când Igor Svernei a obținut Marele Premiu și Agnieszka Zawisza - Premiul I.

”Ambii expozanți, cu viziuni artistice distincte, se bucură de apreciere și de un real succes în contextul evoluărilor publice din ultimii ani. Organizarea expoziției artistei din Polonia, a fost posibilă datorită implicării și sprijinului direct al Institutului Polonez din București, cu care muzeul nostru  are o bogată colaborare, fapt pentru care ne exprimăm întreaga noastră gratitudine, a precizat Tudor Zbârnea.

Igor Svernei a menționat pentru agenție că lucrările sale sunt realizate în diverse tehnici: ulei pe pânză,  tehnică mixtă, acuarelă și grafică, iar Agnieszka Zawisza a afirmat că este nespus de bucuroasă să-și expună lucrările la Chișinău, unde artele plastice sunt la un nivel înalt și că aici ea se află în fața unui public internațional.

La rândul său, președintele Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova, Dumitru Bolboceanu a constatat că cei doi artiști au multe afinități, ambii participând la diverse expoziții și tabere internaționale.

Igor Svernei s-a născut pe 16 octombrie 1972 în satul Dondușeni, raionul Dondușeni. A absolvit Liceul de Arte Plastice ”Igor Vieru” și Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice.

Agnieszka Zawisza, artist plastic și profesor de artă plastică, s-a născut în 1970 și în 2000 a absolvit Academia de Artă din Varșovia. În prezent, își face studiile de doctorat în domeniul artelor plastice la Academia Lodz Art. Tehnica utilizată cel mai frecvent de pictoriță este ulei pe pânză, însă practică, de asemenea,  colajul și alte tehnici pe hârtie.

Expoziția va fi deschisă până la 2 iunie.

img19003785

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării