main logo
656

Centru de asistenţă şi informare în afaceri, deschis la Comrat

Uniunea Europeană a finanţat crearea unui Centru de asistenţă şi informare în afaceri, care a fost inaugurat luni la Comrat.

Centru de asistenţă şi informare în afaceri, deschis la Comrat

Potrivit agenţiei Infotag, proiectul pilot este implementat în cadrul iniţiativei "Primarii pentru creştere economică". Activitatea Centrului se axează pe acordarea de consultanţă atât pentru întreprinderile existente, cât şi pentru întreprinderile nou înfiinţate, transmite Știri.md.

În cele trei centre raionale din autonomie - la Comrat, Ceadîr-Lunga şi Vulcăneşti, vor activa oficii unde antreprenorii vor putea obţine consultări ale experţilor cu privire la promovarea şi desfăşurarea afacerilor.

Başcanul Irina Vlah a menţionat că "afacerile, în special cele mici şi mijlocii, trebuie să avanseze în Găgăuzia".

„Suntem hotărâţi să intensificăm această tendinţă. Totodată, autorităţile sunt convinse de creşterea veniturilor proprii ale regiunii datorită creşterii colectării impozitelor din afaceri", a explicat ea.

Şeful adjunct al secţiei operaţiuni din cadrul Delegaţia UE în Republica Moldova, Gintautas Baranauskas, a menţionat că în Găgăuzia a fost adoptată recent Strategia de dezvoltare până în anul 2022.

„Documentul stabileşte drept una dintre priorităţi dezvoltarea economiei proprii a regiunii. Iar acest lucru nu poate fi realizat fără un mediu de afaceri activ. Trebuie promovate exporturile, iar şi legislaţia privind antreprenoriatul local trebuie îmbunătăţită. Acest centru a fost deschis pentru antreprenori pentru a acea acces la informaţii despre modul de desfăşurare a afacerilor, la proiecte UE şi la instruiri. În UE, această practică de susţinere a oamenilor de afaceri locali a început în anii '90 şi a îndreptăţit aşteptările", a spus el.

Bugetul total al proiectului este de aproximativ 520 de mii de euro, din care UE a alocat 430 de mii de euro.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării