main logo
500

Centre pentru toate categoriile de tineri vor fi dezvoltate în Chișinău

În municipiul Chișinău vor fi dezvoltate centre de tineret. Prima instituție de acest fel va fi inaugurată astăzi.

Centre pentru toate categoriile de tineri vor fi dezvoltate în Chișinău

Acțiunea a devenit posibilă după ce ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, și primarul general interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, au semnat luni un Acord de parteneriat între cele două instituții, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.md.

După semnarea documentului, Monica Babuc a declarat că ministerul pe care îl conduce a mai semnat acorduri similare cu 20 de consilii raionale din țară. Potrivit documentului, Ministerul Educației va asigura centrele nou-create cu tehnică și mobilier, iar administrațiile publice locale vor fi responsabile de salarizarea angajaților.

„Munca noastră de un an și tot efortul depus pentru lansarea primului Centru Municipal de Tineret din Chișinău s-a încununat cu succes. Mă bucur că de azi orașul Chișinău se aliniază celor 20 de localități în care au fost create centre de tineret. Este un centru deschis pentru tineri și de către tineri. Nu-mi doresc un centru al funcționarilor sau al angajaților primăriei, dar un centru al tinerilor unde aceștia să dezvolte serviciile de care au nevoie. Depinde de tineri din Chișinău cum vor activa aceste centre”, a afirmat primarul general interimar al capitalei.

Pentru astăzi este planificată deschiderea primului Centru Municipal de Tineret din Chișinău, acesta fiind prima instituție publică care va oferi un complex de servicii comunitare adresate pentru toate categoriile de tineri din municipiul Chișinău.

img19003840

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării