main logo
833

Celulă de rezistență și protest împotriva opoziției la Ialoveni

În timp ce Mișcare de Rezistență ACUM a constituit o celulă de rezistență la Ialoveni, alți câțiva zeci e oameni s-au adunat la o contra manifestației.

Celulă de rezistență și protest împotriva opoziției la Ialoveni

Reuniţi într-un marş al rezistenţei, manifestanţii au cerut anularea votului mixt, demisia Guvernului şi Parlamentului. 

Acţiunile de protest sunt organizate de Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS), Partidul Liberal Democrat, Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA), transmite Știri.md cu referire la trm.md.

Acțiunile de protest au început în dimineața zilei la Hâncești. Câteva zeci de oameni au mers în marș pe strada Chișinăului scandând lozinci: „Jos justiția coruptă!”, „Vrem o țară fără hoți!”, „Jos corupția!”. 

Ulterior manifestanții au organizat un miting în fața bustului lui Mihai Eminescu în care au acuzat guvernarea de faptul că nu și-a îndeplinit promisiunile asumate în fața oamenilor și au cerut demisia Guvernului și Parlamentului.

„Acești guvernatori nocturni au promis că vor recupera miliardele furate iar copii și nepoții noștri vom avea de plătit încă mulți, mulți ani înainte. 

Ei au jurat, au luat bani europeni pentru a face reforme în justiție pentru ca să ne apere pe noi pe cetățenii simpli Procuratura, Justiția. 

În loc să ne apere pe noi pe cetățenii simpli ei ne maltratează. Acești guvernatori trebuie să plece”, a declarat un reprezentant al Comitetului de rezistență din Hâncești.  

Ulterior coloana de manifestanți s-a deplasat la Călărași. Organizatorii evenimentului au anunțat că acțiunea este civică de protest pașnic. Reuniți la mitingul de protest, câteva zeci de oameni veniți din satele din raionul Călărași au scandat lozinci: „Libertate”, „Noi suntem poporul!”.

”Noi astăzi constituim mișcarea de rezistență de la Călărași”, a declarat Dumitru Gavrilita, unul dintre organizatorii mitingului de protest.

„Potrivit Constituției, articolul doi, alineat unu, puterea aparține poporului și poporul este suveranul suprem în acest stat, iar noi suntem poporul, articolul doi din Constituție, punctul doi spune ca preluarea puterii de către un grup sau un partid sau o clica de interese se numește uzurpare a puterii de stat și noi suntem în situația de uzurpare în care se intenționează instaurarea unei dictaturi prin frauda si corupție, jos dictatura”, a declarat  Octavian Țâcu, ținând un discurs în fața manifestanților.

Marșul a continuat la Ialoveni, unde participanții la marș au fost întâlniți de un grup de contramanifestanți cu pancarde. Aceștia scandau  „Năstase la pușcărie!”, „Mincinoșii”. 

Cele două tabere de protestatari erau separate de un cordon de polițiști. 

Potrivit unimedia.info, În timp ce protestatarii Mișcării de Rezistență scandau „Veniți cu noi, vă fură și pe voi”, contramanifestanții țineau pancarte cu mesajul „Poporul nu-i cu voi” și scandau „Năstase și Sandu demisia!”.

Cele trei partide PAS, PLDM, PPDA, aflate în opoziție față de guvernare, au anunțat pentru duminică 26 august o acțiune de protest în masă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării